Kirkkoherranviraston palvelut

Avioliiton esteiden tutkinta ja vihkiasiat

Tilavaraukset

Kirkkoon liittyminen

Kirkkoon voi liittyä paikanpäällä kirkkoherranvirastossa tai sähköisesti

Hautauspalvelut

Hautapaikkaan ja hautaamiseen liittyvissä asioissa meillä palvelee toimistosihteeri Minna Karjalainen. Varaa palveluaika puh. 0400 143 281, minna.karjalainen@evl.fi

Lisätietoa hautausasioista

Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnasta voit tilata virkatodistuksia ja sukuselvitystietoja Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan, Mikkelin maaseurakunnan, Anttolan seurakunnan, Haukivuoren seurakunnan, Ristiinan seurakunnan ja Suomenniemen seurakunnan kirkonkirjoista.

Virkatodistus henkilökohtaisilla tiedoilla toimitetaan heti. Ulkomaan viranomaisia varten saatte virkatodistuksen ruotsin, englannin, saksan tai ranskan kielisenä.

Sukuselvitys on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä. Sitä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja kuolinpesän asioiden hoitoon. Perunkirjoitusta varten tarvittavat sukuselvitykset on syytä tilata hyvissä ajoin, koska toimitusaikamme vaihtelevat. Pyrimme toimittamaan todistuksen n. 4 viikon kuluessa.

Tilaa virkatodistus tai sukuselvitys

Hinnasto

Sukututkimukset

Kirkkoherranvirastossa  on Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan, Mikkelin maaseurakunnan, Anttolan seurakunnan, Haukivuoren seurakunnan, Ristiinan seurakunnan ja Suomennimen seurakunnan kirkonkirjoja vuodesta 1900 lähtien. Vanhemmat kirkonkirjat on siirretty Mikkelin maakunta-arkistoon, PL 2 (Pirttinimenkatu 8 a) 50100 MIKKELI, jossa sukututkimusta on mahdollista tehdä myös itse. Kirkkoherranvirastossa ei ole tiloja sukututkijoille.

Sukututkimuksia varten laadittavia todistuksia tehdään kirkkoherranvirastossa henkilöresurssien sallimissa rajoissa, mistä johtuen toimitusajat saattavat muodostua melko pitkiksi. Sukutukimusta varten laaditusta todistuksesta veloitetaan 30 euroa, jos todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 15 euroa. Maksullisen todistuksen lähettämisestä postitse peritään toimitusmaksua 5,50 euroa, joka sisältää laskutuksen ja postituksen. Hinta perustuu kirkkohallituksen 15.4.2014 tekemään päätökseen.

Sukututkimustilaukset

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta/kirkkoherranvirasto
50101 MIKKELI

tai kirkkoherranvirasto.mikkeli@evl.fi

Kasteasiat

Kastetoimitusten ajanvaraukset p. 0400 143 400

Kasteasioista saat lisätietoa Perhejuhlien kohdasta Ristiäiset

Avioliiton esteiden tutkinta ja vihkiasiat

Vihkitoimitusta edeltää avioliiton esteiden tutkinta, joka seurakunnassamme tapahtuu Mikkelin seurakuntakeskuksessa sijaitsevassa kirkkoherranvirastossa. Esteiden tutkinta voidaan suorittaa kirkkoherranvirastossa mikäli ainakin toinen kihlakumppaneista on ev.lut. kirkon jäsen.

Kihlapari pyytää esteiden tutkintaa täyttämällä ja allekirjoittamalla tarkoitusta varten olevan lomakkeen kirkkoherranvirastossa. Jos lomake toimitetaan avioliiton esteiden tutkijalle postitse, on siinä oltava myös todistajien allekirjoitukset.

Tutkinta kestää seitsemän päivää, jonka jälkeen voidaan antaa todistus toimitetusta avioliiton esteiden tutkinnasta. Tämä todistus on toimitettava vihkijälle, ilman todistusta vihkimistä ei suoriteta. Todistus avioliiton esteiden tutkinnasta on voimassa neljä kuukautta.

Seurakunnan jäsenten avioliittoaikomus on mahdollista lukea jumalanpalveluksessa sekä julkaista lehdessä ja seurakunnan kotisivuilla. Ajankohta sovitaan avioliiton esteiden tutkintaa pyydettäessä.

Vihkivarauksista ja esteidentutkinnasta voi tiedustella p. 0400 143 400.

Avioliittoasioista tarkemmin perhejuhlien kohdassa Häät

Tilavaraukset