Nimikkolähettien esittely

Tältä sivulta löydät Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan nimikkolähetit, jotka toimivat eri puolilla maailmaa.

Timo Ahlberg
Etiopia, Suomen Lähetysseura

Timo toimii alueellisena kehitysyhteistyökoordinaattorina Etiopiassa.

Riikka Halme- Berneking
Angola, Suomen Lähetysseura

Riikka vastaa raamatunkääntäjien kouluttamisesta ja avustamisesta sekä käännösten tarkastamisesta. Hän seuraa paikallisten raamatunkääntäjien työtä sekä paikan päällä että skypen kautta.

Mirja Himanen ja Mekonnen Mulat
Etiopia, Suomen Lähetysseura

Mirja ja Mekonnen ovat toimineet pitkään Etiopian evankelisen Mekane Yesus- kirkon työyhteydessä kuurojen opettajina. Nykyään he kouluttavat opettajia, jotta kuuroille saataisiin lisää kouluja ja erityisluokkia.

Sean ja Hanna Pienaar
Taiwan, Suomen Lähetysseura

Sean opettaa englantia Hsinchun Luterilaisessa seminaarissa ja osallistuu lisäksi maahanmuuttajatyöhön.
Hanna on tällä hetkellä hoitovapaalla.

Maria Stirling
Botswana, Suomen Lähetysseura

Maria on toiminut musiikkityön koordinaattorina ja Lähetysseuran asianhoitajana Botswanassa. Maria on tällä hetkellä kotimaassa Suomen Lähetysseuran palveluksessa.

(kuva:Philippe Gueissaz)

Saara Karttunen
Venäjä, Suomen Ev.lut Kansanlähetys

Diakonissa-sairaanhoitaja. Saaralla on takanaan vuosi Pietarissa, Venäjällä kielikoulussa. Hänen tarkoituksenaan on jatkaa venäjän kielen opiskelua Novosibirskin yliopistossa vuoden 2017 loppuun saakka ja perehtyä sen ohella seurakunnan toimintaan. Seurakunta- ja diakoniatyön Saara aloittaa vuoden 2018 alusta Inkerin kirkon yhteydessä, Novosibirskissa. Saaran sydämellä on erityisesti sielunhoito-ja tavoittava työ.