Suomenniemen alueseurakunta

Tervetuloa Suomenniemen alueseurakunnan sivulle!

Suomenniemen alueseurakunta on Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan pieni mutta virkeä eteläinen osa. Alueelle antaa omaleimaisuutta sen historia osana Etelä-Karjalan maakuntaa. Alueseurakunnan toiminnan keskuksena on kaunis kirkko, jonka 150-vuotisjuhlaa vietetään vuonna 2016. Jumalanpalvelus pidetään pyhäisin klo 10, paitsi kuukauden toisena sunnuntaina klo 17. Kellotapuli ja hautausmaa sijaitsevat välittömästi kirkon vieressä. Muita toimitiloja ovat seurakuntakoti sekä Lusikkaniemen leirikeskus. Seurakuntatoimisto on avoinna sopimuksen mukaan.

Seurakuntatyötä alueella johtavat aluekappalainen ja alueneuvosto. Yhteistyötä tehdään kiinteästi aluejohtokunnan, koulun, päiväkodin, hoitolaitosten ja alueella toimivien yhdistysten kanssa. Suomenniemellä toimivat Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan työalat: varhaiskasvatus, tyttö- ja poikatyö, nuorisotyö, aikuistyö, diakoniatyö, lähetystyö, jumalanpalvelus- ja musiikkityö sekä yleinen seurakuntatyö.

Suomenniemen alueseurakunnassa toimivat kasvatuksen ja diakonian tukiryhmät sekä kirkkokuoro. Näissä ryhmissä sekä kesäisessä kirkon aukiolopäivystyksessä on jatkuvasti tilaa uusille kiinnostuneille, jotka haluavat tulla mukaan toimintaan pienemmällä tai suuremmalla panoksella. Myös useat vuosittaiset tapahtumat järjestetään vapaaehtoisvoimin. Lähetystyön yhteyshenkilönä on vapaaehtoinen lähetyssihteeri.

Tervetuloa niin kirkkoon kuin muihinkin tapahtumiin ja toimintaan!

Lassi  Suihkonen
aluekappalainen

Suomenniemen seurakuntatoimisto

Suomenkyläntie 1A
52830 Suomenniemi
p. 0400 143 664

Avoinna sopimuksen mukaan maanantaina iltapäivällä kello 13-15. Ilmoitathan asiointitarpeesta viimeistään edellisenä arkipäivänä. Voit sopia käynnistäsi soittamalla numeroon 0400 143 664. Muina aikoina yhteydenotot Mikkelin kirkkoherranvirastoon.

Lassi Suihkonen
Seurakuntapastori, vs. hallintopastori 30.6.2017 saakka