Pyhän Mikaelin ekumeeninen pyhiinvaellus

Pyhän Mikaelin ekumeeninen pyhiinvaellus

Lähtö Kyyhkylästä, päätepysäkki Asuntomessualueella

Pyhiinvaellus kulkee viiden historiallisen pysäkin kautta. Matka taitetaan yhdessä kulkien kaikessa rauhassa.

Pyhän Mikaelin ekumeeninen pyhiinvaellusta ovat järjestämässä Saimaan Ortodoksinen seurakunta, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta sekä Kuopion Katolinen Pyhän Joosefin seurakunta.

Pyhiinvaellus alkaa Kyyhkylästä kello 13, jonne päästään yhteiskyydeillä Mikkelin tuomiokirkon pihasta kello 12.30. Kyyditykseen ilmoittaudutaan arkisin 24.–31. heinäkuuta kello 9-15 välillä numeroon 0400 143 326. Kyyti maksaa kaksi euroa henkilöä kohden ja mukaan on syytä varata käteistä rahaa.

Pyhiinvaellus kulkee seuraavien pysäkkien kautta: Porrassalmen taistelun muistomerkki, Tuukkalan kalmisto, Moision hautausmaa ja Asuntomessualueen Asukasareena. Pysäkeillä pidetään lyhyt hartaus, rukouspalvelus tai rukouslaulu, jonka lisäksi kuullaan pysähdyspisteiden historiasta ja merkityksestä. Esittelyistä huolehtivat matkailuopas Helena Partanen sekä Pauli Nieminen.

Pyhiinvaelluksen järjestäjien mukaan viimeisellä pysäkillä ollaan arvioidusti kello 16.30–17 välillä. Mukaan kannattaa siis varata omat juomapullot ja tarpeen mukaan pientä purtavaa.

– Pyhiinvaellus on rauhoittava kokemus, joka kuljetaan yhdessä kaikessa rauhassa, kuvailee tiimissä mukana oleva pastori Jaana Pietiläinen. Osallistumiseen ei siis tarvita erityisen hyvää kuntoa tai kuntoiluvälineitä.

Viimeiseltä pysäkiltä pääsee keskustaan omaa tahtia Asuntomessujen non stop -busseilla.

Järjestäjä

Saimaan Ortodoksinen seurakunta, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta ja Kuopion Katolinen Pyhän Olavin seurakunta

Seija ja Raimo Lyytikäinen, Kaikkolantie 8

Kinkerit Väänälä