Kansanlaulukirkko

su 20.8. kello 14.00

Kansanlaulukirkko

Mikaelin pihassa

Saavu laulamaan kesäiseen kaupunkiluontoon tutuin suomalaisin sävelin!

Mikkelin Mikaelin pihalla vietetään sunnuntaina 20. elokuuta kello 14 Kansanlaulukirkkoa, joka on nähty Mikkelissä jo erilaisissa kesätapahtumissa kuten Kenkäveron juhannusjuhlilla.    


Kansanlaulukirkko on jumalanpalvelus, jossa lauletaan virsien sijaan uusia hengellisiä lauluja kansanlaulujen sävelin. Etenkin vanhemmalle polvelle kouluajoista tuttuja kansanlauluja ovat esimerkiksi "Saunavihdat" sekä "Kotimaani ompi Suomi", jotka kuullaan Anna-Mari Kaskisen uusin sanoituksin myös Kansanlaulukirkossa. 

Kansanlaulukirkkoa on laulettu muutamia vuosia ja se on kerännyt suosiota erityisesti kesäisenä jumalanpalveluksena. Laulut ovat kaikuneet niin rannoilla, sisävesilaivoilla, kulttuurikeskuksissa kuin kirkonmäellä.

Mikaelin tilaisuudessa puheen pitää Matti Laitsaari ja liturgina toimii aluekappalainen Hilveliisa Ukkonen. Musiikista vastaavat kanttori Mikko Kallio sekä Arto Kivekäs. Tilaisuuteen kutsutaan mukaan erityisesti kummeja ja kummilapsia yhdessä Kummin kaa -tapahtuman hengessä.

Haluatko mukaan esilauluryhmään?

Kansanlaulukirkkoon kootaan yksiääninen esilauluryhmä, joka harjoittelee seurakuntakeskuksen Yläsalissa torstaina 17.8. klo 18. Tule rohkeasti mukaan porukkaan; harjoituksiin ei ole ennakkoilmoittautumista! Lisätietoja saat halutessasi johtava kanttori Mikko Kalliolta, 0400 143 270. 


Katso myös

su 26.8. klo 14.00

Konserttitalo Mikaelin piha, Sointukatu 1

Kansanlaulukirkko

Kansanlaulukirkossa pääset nauttimaan ulkoilmasta sekä kuulemaan ja laulamaan kansanlauluja yhdessä.