Sadonkorjuumessu Ristiinassa

Sadonkorjuumessu Ristiinassa Ristiinan kirkko

Sadonkorjuumessussa soi harmonikka!

Tänä vuonna Ristiinan sadonkorjuumessu on kansanlaulumessu, jossa virret korvataan perinteisten kansanlaulujen sävelmiin sovitetuilla hengellisillä lauluilla. Niiden sanat on tehnyt Anna-Mari Kaskinen. Yhteislaulua säestävät harmonikalla anttolalaiset sisarukset Anniina Korhonen ja Tuomas Korhonen. Kanttorina on Mikko Kallio ja liturgina Kari Rossi. Saarna on keskustelusaarna, jossa Kari Rossi haastattelee Vesa Syrjäläistä. Syrjäläinen kertoo 1800-luvulla eläneen esi-isänsä Mikko Nuutilaisen pitämästä päiväkirjasta, jossa kerrotaan mm. 1860-luvun nälkävuosista. Ehtoollisen aikana esiintyy ristiinalaisten metsästäjien kuoro. Messun jälkeen Valon salissa on iltapalatarjoilu. Seurakunta järjestää tapahtuman yhteistyössä Ristiinan Maa- ja kotitalousnaisten, MTK Ristiinan osaston ja RHY Ristiinan osaston kanssa.

Ristiinan alueseurakunta