Kaupunki täynnä toivoa

Mikkeliläiset voivat vetää suupielet hymyyn, sillä lokakuussa kaupunki täyttyy innostavista persoonista, kutkuttavista kohtaamisista ja toiveikkaista tilaisuuksista. Kohtaamaan pääset muun muassa kotimaan kärkiartistit Jipun ja Pekka Simojoen sekä evankelista Ilkka Puhakan monista uusista mikkeliläistuttavuuksista puhumattakaan. Jos itse haluat, voit tutustua myös luotettavimpaan toivon tuojaan, Jeesukseen.

Kuluvan syksyn aikana kouluttaudutaan ja valmistaudutaan monin eri tavoin itse missioviikkoon. Sinulle on paikkasi myös tekijöiden joukossa, sillä missiota varten tarvitaan monta käsiparia käytännön hommista ystävien ja tuttavien kutsumiseen paikalle. Voit halutessasi auttaa myös varhaisnuorten ohjelman järjestämisessä tai tiedottamisessa.

Kaikista tärkein työ on kuitenkin rukous, jota tarvitaan läpi matkan. Tuleeko sinulle mieleen naapureita, työkavereita tai sukulaisia, joiden puolesta voisit sitoutua rukoilemaan ja joita voisit eri tavoin muistaa? Ehkä voisit kutsua yhden tai useamman heistä myös kanssasi johonkin missioiltaan!

Jos haluat tietää tarkemmin, mikä tämä Toivoa on! -missio oikein on, kuinka itse voisit olla mukana ja mitä lokakuussa on odotettavissa, siirry mission omille sivuille. Myös alta löydät tiedossa olevat missiotapahtumat, facebook-syötteen sekä pääsihteeri Erkki Laineen yhteystiedot. Jos pohdit, mikä voisi olla oma paikkasi missiossa tai sinulla on muita asiaan liittyviä kysymyksiä, voit olla häneen yhteydessä.

Toivoa on! -missioviikon järjestävät Mikkelin Helluntaiseurakunta, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta, Mikkelin Vapaaseurakunta, Pelastusarmeija Mikkelin osasto ja Temppeliseurakunta.

Missio herättää kysymään, mitä tarvitaan juuri nyt sinun naapurustossasi, työpaikallasi tai lähipiirissäsi.

Kuljetukset alueseurakunnista

Toivoa on! -missioiltoihin järjestetään yhteiskuljetuksia kaikista alueseurakunnista. Matkan edestakainen hinta on 5 euroa hengeltä, joka maksetaan kyytiin noustessa joko matkan johtajalle tai kuljettajalle. Takaisin kuljetus lähtee välittömästi illan jälkeen. Tervetuloa mukaan kirkkoiltoihin!

ANTTOLASTA

Torstaina 12.10. klo 17.30 Seurakuntatalon parkkialueelta. Ilm. diakoni Päivi Haltsoselle, p. 0400 143 258, paivi.haltsonen@evl.fi.

OTAVASTA

Perjantaina 13.10. klo 17.40 Salen piha, 17.45 Lokanpellon pysäkki, klo 17.55 Rantakylän koulun pysäkki (auto ajaa vanhaa Otavan tietä). Ilm. pastori Hanne Keijoselle, p. 0400 143 402, hanne.keijonen@evl.fi.

HAUKIVUORELTA

Lauantaina 14.10. klo 17 Haukivuoren seurakuntatalon parkkipaikalta (auto ajaa Pieksämäentietä nro 72). Kyytiin voi nousta matkan varrelta. Tied. pastori Markku Liukkonen p. 0400 143 431. Ilm. Sinikka Haloselle, p. 050 381 8117.

SUOMENNIEMELTÄ

Lauantaina 14.10. klo 17. Ilm. Risto Partiolle, 0400 258 911. Noutopaikka sovitaan ilmoittautumisen yhteydessä.

RISTIINASTA

Sunnuntaina 15.10. klo 17.45 Ristiinan kirkon piha, klo 17.50 Shellin piha, klo 17.55 Löydön pysäkki (tie nro 13 Lappeenrannan tie). Ilm. diakoni Eeva-Liisa Finnelle, p. 0400 143 668, eeva-liisa.finne@evl.fi.

Missiota tehdään monin tavoin yhdessä. Tapahtumaa tukevat seuraavat yhteistyökumppanit.
Missiota tukevat lisäksi LähiTapiola, Aten Marja-aitta, IS-TOIMI OY, Softatalo AIDA Oy ja Arto Hokkanen.

Missioiltojen paikoitusalueet

Toivoa on! -mission paikoitusalueet ovat:

• Suur-Savon kenttä Otavankadun alkupään ja Puistokadun välissä
  • Otto Mannisen katu 6 Suur-Savon Sähkön Oy:n kohdalla oleva P-alue
  • Lisäksi kadunvarsipaikoitukset

Otathan huomioon, että tuomiokirkon ja seurakuntakeskuksen paikoitusalueet on varattu toimitsijoille.

Ainoastaan Invarkortilla varustetut autot voivat pysäköidä kirkon paikoitusalueelle.

Tule mukaan apujoukkoihin!

Kuten parhaat juhlat, ei tämäkään tapahtumasarja synny ilman iloista valmistautumista, vaan sinunkin panostasi tarvitaan! Haluaisitko antaa auttavat kätesi kantoavuksi vai sykkiikö sydämesi kohtaamisille? Onko sinulla innostavia ideoita ihmisten kutsumiseen tai tavoittamiseen esimerkiksi somemaailmassa? Missiosta löytyy myös konkreettisia käytännön tehtäviä leipästen pussituksesta järjestysmiehen tai lastenhoitajien tehtäviin.

Vastaamalla linkistä aukeavaan kyselyyn voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi ja kertoa, mitkä tehtävät ja ajankohdat sinulle parhaiten sopivat. Missiotiimistä ollaan sinuun yhteydessä syyskesästä ja sovitaan tehtävistä tarkemmin. Kiitos, kun olet mukana!

Kysely on avoinna 21.9. saakka. Tämänkin jälkeen voit päästä mukaan apujoukkoihin ottamalla yhteyttä Mikkelimission pääsihteeri Erkki Laineeseen (0400 143 255, erkki.laine@evl.fi).  Ole rohkea ja ota oma paikkasi; sinun panostasi tarvitaan!

Erkki Laine
Kappalainen