Siunatussa kodissa on hyvä asua

Seurakunta on mukana Asuntomessuilla. Voit tulla pisteelle levähtämään, juttelemaan vanhojen ja uusien tuttavuuksien kanssa tai kuulemaan kodin siunauksesta.

– On tärkeää, että seurakunta on siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat, uskoo seurakunnan asuntomessutiimiä vetävä Taru Kettunen.

– Evankeliumi kuuluu kaikille, mutta Asuntomessuilla olemme ensisijaisesti kohtaamassa ihmisiä ja tarjoamassa levähdyspaikan messuvieraille, hän jatkaa.

Seurakunnan pisteeltä löytyy suojaa niin sateelta kuin paahteelta ja pöytäryhmän voi valloittaa vaikka oman porukan porinapisteeksi.

Minkään sortin tuputusta ei tarvitse pelätä, mutta jos mieleen nousee kysymyksiä seurakunnan toiminnasta, uskosta tai muista teemoista, paikalla on päivystäjän lisäksi seurakunnan työntekijä pääsääntöisesti kello 12–14 välillä.

Pisteellä on tietoa myös kodin siunaamisesta, joka on mainio mahdollisuus niin uuteen kotiin muuttaneille kuin jo kauemmin tupaansa asuttaneille.

– Koti ei ole vain seinät, sisustus ja kaikki se rakkaudella rakennettu, vaan ennen kaikkea ihmisten väliset suhteet. Kodin siunaus tuo turvaa kodin sisälle. Siinä pyydetään kaikkea hyvää Jumalalta, jotta kaikilla olisi kodissa hyvä olla, Kettunen kertoo.

Halutessaan seurakunnan pisteeltä saa mukaansa kortin, jota voi käyttää esimerkiksi kotialttarina. Kortista löytyy kauniiden kuvien lisäksi kodin siunauksen kaava sekä kotiin ja perhe-elämään liittyviä rukouksia.

Seurakunnan työntekijä tai luottamushenkilö on paikalla seurakunnan pisteellä joka päivä vähintään klo 12-14. Koko ajan pisteellä päivystää nuori kesätyöntekijä. Tervetuloa!

TEKSTI Krista Eskelinen

KUVA Lotta Numminen

Juttu on ilmestynyt Polku-lehdessä 1.6.2017

kodin siunaus
Kodin siunausta saatetaan pyytää esimerkiksi kasteen yhteyteen.

Ekumeeninen vaellus päättyy asuntomessualueelle

Mikkelissä järjestetään lauantaina 5. elokuuta Pyhän Mikaelin ekumeeninen pyhiinvaellus. Vaellusta ovat järjestämässä Saimaan Ortodoksinen seurakunta, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta sekä Kuopion Katolinen Pyhän Joosefin seurakunta.

Pyhiinvaellus alkaa Kyyhkylästä kello 13, jonne päästään yhteiskyydeillä Mikkelin tuomiokirkon pihasta kello 12.30. Kyyditykseen ilmoittaudutaan arkisin 24.–31. heinäkuuta kello 9-15 välillä numeroon 0400 143 326. Kyyti maksaa kaksi euroa henkilöä kohden ja mukaan on syytä varata käteistä rahaa.

Pyhiinvaellus kulkee seuraavien pysäkkien kautta: Porrassalmen taistelun muistomerkki, Tuukkalan kalmisto, Moision hautausmaa ja Asuntomessualueen Asukasareena. Pysäkeillä pidetään lyhyt hartaus, rukouspalvelus tai rukouslaulu, jonka lisäksi kuullaan pysähdyspisteiden historiasta ja merkityksestä. Esittelyistä huolehtivat matkailuopas Helena Partanen sekä Pauli Nieminen.

Pyhiinvaelluksen järjestäjien mukaan viimeisellä pysäkillä ollaan arvioidusti kello 16.30–17 välillä. Mukaan kannattaa siis varata omat juomapullot ja tarpeen mukaan pientä purtavaa.

– Pyhiinvaellus on rauhoittava kokemus, joka kuljetaan yhdessä kaikessa rauhassa, kuvailee tiimissä mukana oleva pastori Jaana Pietiläinen. Osallistumiseen ei siis tarvita erityisen hyvää kuntoa tai kuntoiluvälineitä.

Viimeiseltä pysäkiltä pääsee keskustaan omaa tahtia Asuntomessujen non stop -busseilla.