Yhteisvastuulogo

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Keräyksen valtakunnallinen avaus on sunnuntaina 4.2. Tapahtumia Yhteisvastuun merkeissä on Mikkelin keskusta-alueen lisäksi Savilahden alueella, Anttolassa, Haukivuorella, Ristiinassa ja Suomenniemellä. Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen on tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen esimiespiispa. Keräyspäällikkönä toimii Marja  Jatakari.

Mikkelissä keräystuotto käytetään heikoimmassa asemassa olevien perheiden ruokaturvan parantamiseksi. - Kertaluontoisten avustusten lisäksi autamme ihmisiä selviytymään arjessa opettamalla heille tarvittavia käytännön taitoja, kertoo Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan diakonissa Hannele Häkkinen.

Mikkelin oma starttitapahtuma järjestetään Stellan kauppakeskuksessa maanantaina 5.2. klo 12 – 14, tapahtumassa esiintyy Saimaa West Coast Swingers. Lipaskerääjiksi on lupautunut mikkeliläisiä vaikuttajia, mukana ovat ainakin maakuntajohtaja Pentti Mäkinen, kaupunginjohtaja Timo Halonen ja yliopistokeskuksen pääsihteeri Matti Malinen.

Yhteisvastuukeräykseen voi valtakunnallisten kanavien lisäksi osallistua Polku-lehden mukana tulleella pankkisiirrolla ja yllä olevalla lahjoituspainikkeella. Tällöin apu ohjautuu eteenpäin paikallisesti oman seurakunnan kautta.

 

Tervetuloa mukaan!


 

Yhteisvastuu auttaa lähellä ja kaukana

Osallistumalla Yhteisvastuukeräykseen olet mukana torjumassa nälkää ja köyhyyttä lähellä ja kaukana. Lämmin kiitos avustasi!

Jokapäiväinen leipä on ihmisarvoisen elämän perusedellytys. Miljoonien ihmisten kohdalla karu totuus on kuitenkin se, että ruokaa ei ole. Suomessa  440 000 ihmisen tulot eivät riitä kohtuulliseen vähimmäiskulutukseen. Pienikin poikkeama arjessa voi aiheuttaa tilanteen, jossa ihmisten on tehtävä mahdottomalta tuntuvia valintoja: maksaako vuokra, laskut vai ostaako ruokaa? Lähi-idässä ja Afrikassa yli 20 miljoonaa ihmistä on nälänhädän partaalla. Ruoan saanti ei ole mahdollista sotien tai jatkuvien levottomuuksien vuoksi. Myös muuttuneet ilmasto-olosuhteet
vaikeuttavat ruoantuotantoa.


Suomessa Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä Kirkon Diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan konfliktien ja katastrofien aiheuttamissa hätätilanteissa kärsineitä ihmisiä. Avun vie perille Kirkon Ulko-
maanapu.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta ohjataan
– 20 % keräävän seurakunnan diakoniatyöhön
– 20 % Kirkon diakoniarahastolle
– 60 % Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon

Lipaskerääjä
Kuva: Katja Tahja
Diakonissa
Ristimäen alueseurakunta

Ristimäen alueseurakunta