Tule hiljentymään Hiljaisuuden messuun!

18.3.2017 12.00

Pilvinen maisema

Tervetuloa mukaan 19.3. kello 15 tai 26.3. kello 18!

Me suomalaiset olemme hiljaista kansaa, mutta osaammeko todella hiljentyä kiireisen arjen keskellä? Luonto on sellainen paikka, jossa monen sielu lepää. Kirkossa taas pääsee hiljentymään Sanan äärellä yhdessä. Yhteisöllinen kokemus on monesti paikallaan.

Joskus sanotaan, että hiljaisuus on kauneinta musiikkia. Hiljaisuuden kirkossa pääsee nauttimaan sekä hiljaisuudesta että musiikista. Omalle rukoukselle siellä on myös tilaa.

Hiljaisuuden kirkkoja on järjestetty jo pitkään Otavassa, nyt pidetään messu myös keskusta-alueella. Hiljaisuuden kirkossa on ehtoollinen.   Messu Otavassa on 19.3. kello 15 ja messu Kirkonmäen seurakuntatalolla on 26.3. kello 18.

─ Ihmiset eivät oikein ole löytäneet Otavaan, pappi Taru Kettunen kertoo. Kirkonmäelle on keskustasta helpompi tulla.

Messuissa aiheena on Marian ilmestyspäivä ja tilaan on pystytetty teemaan liittyviä rukousalttareita.

─ Voi vaikka sytyttää tuohuksen jonkun läheisen puolesta, messussa liturgina toimiva Kettunen kertoo. Messun toimittavat Leena Silvonen-Jokinen ja Taru Kettunen, avustajina työntekijöitä ja seurakuntalaisia.

Messussa ei saarnata, vaan saarnan sijaan on mietiskelyteksti. Olennaisinta ovat rukoukset ja hiljaisuus. Kanttorina toimiva Satu Kettunen ja Hanna-Liisa Koistinen-Purps vastaavat musiikista.

─ Musiikki ja sen äärellä hiljentyminen ovat hyvin isossa osassa messussa, sanoo Kettunen.

Marian päivänä juhlistetaan arkkienkeli Gabrielin ilmestymistä Neitsyt Marialle ilmoittamaan Kristuksen tulevasta syntymästä.

Aika ja paikka:  19.3. klo 15 Otavan kirkko

26.3. klo 18 Kirkonmäen seurakuntatalo