Löytöretki aikuiseen uskoon

19.9.2017 12.07

Melojat yössä

Onko sinulla aikaa itsellesi, vai onko arki vienyt mennessään? Pyöriikö mielessäsi kysymyksiä, joita olisi mukava pohtia porukalla? Onko jotain jäänyt löytymättä? Löytöretki aikuiseen uskoon -pienryhmätoiminta voi olla juuri sinua varten!

– Löytöretken tarkoitus on etsiä ja löytää, matkata ja ihmetellä, puhua ja vaieta yhdessä matkakumppanien kanssa. Näihin peruspilareihin myös pienryhmätoimintamme pohjautuu, kuvailee pastori Hilveliisa Ukkonen, yksi ryhmän vetäjistä.

– Uskon mysteeri ja elämän suuret kysymykset askarruttavat monia, myös kirkosta etääntyneitä. Löytöretkiryhmissä tähän pohdintaan on oivallinen mahdollisuus, sillä oikeita vastauksia ei ole, vaan ne löydetään yhdessä.

Toinen ryhmänvetäjä Eija Peura kertoo kyseessä olevan katekumenaattikoulutus.

– Katekumenaatti tarkoittaa kasteoppilasta. Ryhmät on tarkoitettu erityisesti etsijöille, joilla on halu keskustella erilaisista uskonkysymyksistä. Kysymykset lähtevät osallistujista. Katekumenaatissa kuljetaan yhdessä ja löydetään yhdessä vastaukset. Kynnys osallistua on matala. Tervetuloa mukaan! Peura toivottaa.

Käytännössä löytöretkiryhmät kokoontuvat noin 2-3 viikon välein kahdeksi tunniksi kerrallaan. Ryhmissä keskustellaan kristinuskon kysymyksistä avoimesti, luontevasti ja luottamuksella. Tavoitteena on oman hengellisen elämän syventäminen. Ryhmien oppaina toimivat ryhmänohjaajat ja papit.

– Löytöretken levähdyspaikkoina toimivat kirkkovuoden keskeisten juhlien jumalanpalvelukset ja tapaamiset kestävät syksystä kesän alkuun, kertoo Ukkonen.

Ryhmiä on kaksi, joista toinen kokoontuu seurakuntakeskuksen aulakahviossa torstaisin kello 18 alkaen 5. lokakuuta ja toinen tuomiokirkon kryptassa tiistaisin kello 18 alkaen 7. marraskuuta. Ensimmäisen ryhmän toiminnasta tietää lisää Eija Peura (050 361 9125) ja toisesta ryhmästä Hilveliisa Ukkonen (0400 143 241). Edellä mainitut henkilöt ottavat vastaan myös ilmoittautumiset ryhmiin.