Haudanhoitosopimuksen tekeminen on nyt ajankohtaista

10.1.2018 08.35

Harjun hautausmaa
Haudanhoitosopimuksia kesälle 2018 tehdään aina 30.4.2018 asti.

Haudanhoitotarjouksen voi pyytää myös sähköisenä.

Hautaustoimen sivuilta löytyy lisäksi kuvia, lisätietoa kesäkukka- ja perennahoidoista, sekä hoitohinnasto.

Kesästä 2016 lähtien, olemme tarjonneet hoitoihin uutena vaihtoehtona ekologista, kukatonta hoitoa. Kukaton hoito haudalla tarkoittaa, että seurakunta siimuroi muistomerkin ympäryksen ja huolehtii haudan siisteydestä. Haudalle ei saa istuttaa kukkia, mutta leikkokukkia voi tuoda. Sopimus tehdään vain vuodeksi kerrallaan. Hoitoa ei ole saatavissa hiekkahaudoille.

Kesäkukka/perennahoitosopimuksen voi tehdä yhden, viiden tai kymmenen vuoden ajaksi. Hoitoon kuuluu keväällä tapahtuva kukkatilan kunnostustyö, kukkien istutus ja hoito, hauta-alueen hoito, sekä kukkatilan syyskunnostus. Kesäkuun 10 päivän jälkeen alkaa kesähoitokukkien istutus, perennat voidaan istuttaa jo aikaisemmin.

Hoitosopimus koskee vain seurakunnalta tilattuja kukkia ja siksi omia lisäkukkia ei haudoille voi kasvukauden aikana istuttaa. Kesäkukkahoidossa olevalle haudalle omaiset voivat tuoda kasvukauden jälkeen syksykukkia tai ennen kasvukauden alkua kevätkukkia, jotka sitten poistetaan keväällä hoitotöiden alkaessa.