Vähän helpommin naimisiin

8.3.2018 11.33

Vihkisormukset
Sähköinen asiointipalvelu avioliiton esteiden tutkintaan aukesi 8.3.2018

Ennen avioliiton solmimista on tutkittava, onko avioliiton solmimiselle estettä. Perinteisesti tämä on hoidettu käymällä kihlakumppanin kanssa seurakunnan virastossa.

Uusi sähköinen palvelu on tarkoitettu pareille, jotka haluavat hoitaa avioliiton esteiden tutkinnan verkossa. Palvelun käyttäjän on oltava vähintään 18-vuotias henkilö, jonka kotikunta on Suomessa. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Toisen kihlakumppanin pitää olla Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen, eikä käyttäjällä saa olla turvakieltoa.

Palvelu on käytettävissä joka päivä vuorokauden ympäri. Linkki palveluun löytyy seurakunnan verkkosivuilta, ja suora osoite palveluun on: esteidentutkinta.fi (hindersprovning.fi, hindersörovning.fi)

Asiointipalvelussa kysytään samalla lupa tiedon julkistamiseen kirkossa, lehdessä ja verkossa. Näissä asioissa ollaan tarvittaessa vielä yhteydessä seurakuntaan tai seurakunnasta.

Sähköisen palvelun rinnalla seurakunnat tarjoavat edelleen perinteisiä tapoja hoitaa esteiden tutkinta: edelleen voi käydä kihlakumppanin kanssa seurakunnan virastossa. Pyynnön voi lähettää myös postitse, jolloin tarvitaan kahden todistajan allekirjoitukset.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan perinteinen Helposti naimisiin -tilaisuus on tänä keväänä perjantaina 11.5.2018.

« Uutislistaukseen