Seurakuntavaalit 2018

Vaalipäivä
18.11.2018

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta

Noin 44 000 jäsenen yhteisö Etelä-Savossa. Ristiinan ja Suomenniemen kunnat liittyivät Mikkeliin vuonna 2013, jolloin tapahtui myös kuuden seurakunnan seurakuntaliitos. 1.1.2013 alkaen Mikkelissä on toiminut yksi suuri seurakunta, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta.

Seurakunnassamme on kuusi alueseurakuntaa

• Anttola
  • Haukivuori
  • Ristiina
  • Ristimäki
  • Savilahti
  • Suomenniemi

Koko seurakunnan yhteinen pääkirkko on Mikkelin tuomiokirkko.

Kuka käyttää kirkon ääntä?

Seurakuntavaaleissa valitaan ihmiset suunnittelemaan ja ohjaamaan seurakuntamme toimintaa. Pääset vaaleissa vaikuttamaan oman seurakuntasi asioiden lisäksi myös koko kirkon asioiden hoitoon joko äänestäjänä tai valittuna luottamushenkilönä. Luottamushenkilöt valitsevat edustajat kirkolliskokoukseen, joka on kirkon ylin toimielin.

Mikkelissä luottamushenkilöt päättävät seuraavan nelivuotiskauden aikana mm. talousarvioista, rakennushankkeista, avustuksista, uusista viroista ja seurakuntamme toiminnan painotuksista.

Tule mukaan! Anna äänesi, asetu ehdolle. Näin voit olla mukana luotsaamassa seurakuntaasi tulevaisuuteen.

Juha Palm
tuomiorovasti

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen