Hautausmaat

Harjun, Rouhialan ja Kirkonmäen hautausmaiden metallikeräysastioihin on asennettu hautakynttilän metallikannen irrottamiseen tarkoitettu apuväline. Alla olevassa kuvassa näkyy, miten tämä toimii ja kuvan alta löytyy myös linkki videoon.

Henkilö laittaa hautakynttilän roskakoriin.

Katso video!

Ajankohtaista hautausmaiden jätteiden keräyksessä

Käydessämme haudalla sytytämme rakkaan ihmisen muistoksi kynttilän. Usein kynttilän suojana on muovikuori, joskus kynttilä on lasisuojuksella varustettu. Lasiseen suojukseen voimme vaihtaa ilman muovia olevan kynttilän ja säästää siten raaka-aineita, sekä pienentää aiheuttamaamme jätekuormaa.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan Harjun ja Rouhialan hautausmailla on siirrytty jätteiden keräyksessä MOLOK-syväkeräyssäiliöihin.  Rouhialan  molemmat jätepisteet ovat syväkeräyspisteitä. Harjun hautausmaalla on 4 syväkeräyspistettä.

Kaikkien hautausmaiden keräyspisteillä kerätään sekajäte, maatuva jäte, metalli ja lasi.

Toivomme että hautausmaalla kävijät noudattavat lajittelu-ohjeita, olemmehan ympäristödiplomin saanut seurakunta.

Kuulutus hauta-oikeuden menettämisestä

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnen kirkkoneuvosto on julistanut hauta-oikeuden menetetyksi niiltä haudoilta, joita ei ole kunnostettu kehotuksesta huolimatta Suomenniemen hautausmaalla osastoilla 1-4, sekä antaa kehotuksen poistaa muistomerkki 63 haudalta kuuden kuukauden kuluessa 20.11.2020 mennessä, muutoin muistomerkki jää seurakunnalla.

Ote pöytäkirjasta (pdf)

Kuulutus (pdf)

Kuulutus hoitamattomien hautojen kunnostamisesta

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoneuvosto on päättänyt antaa kunnostuskehotuksen Harjun hautausmaan osastojen K2, K8 ja 3000, sekä Ristiinan hautausmaan osasto 9 ja 10 haudoille, joilla haudan hoitovelvollisuus on olennaisesti laiminlyöty.

Ote (pdf)

Kuulutus (pdf)

Kuulutus hauta-oikeuden menettämisestä sekä hallinta-ajan päättymisestä ja muistomerkkien poistamisesta

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoneuvosto on julistanut hautaoikeuden menetetyksi niiltä haudoilta, joita ei ole kunnostettu kehotuksesta huolimatta Anttolan hautausmaalla osastoilla ENTI, UU01 ja UU02.

Lisäksi Kirkkoneuvosto on antanut kehotuksen poistaa muistomerkki kuuden kuukauden kuluessa 2.11.2019 mennessä, haudoilta joilta on hallinta-aika päättynyt. Haudat ovat Ristiinassa os. 9 ja 10 sekä Harjun hautausmaalla os K2 ja K8.

Ote (pdf)

Kuulutus hautamuistomerkin poistamisesta

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoneuvosto on päättänyt antaa kehotuksen muistomerkin poistamisesta Rouhialan hautausmaan osasto 11, Haukivuoren osaston 0102, sekä Harjun hautausmaan osasto K4 ja UAL haudoille, joiden hallinta-aika on päättynyt.

Ote (pdf) pöytäkirjasta

Kuulutus hoitamattomien hautojen kunnostamisesta

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoneuvosto on päättänyt antaa kunnostuskehotuksen Suomenniemen hautausmaan osastojen 1, 2, 3, ja 4, Haukivuoren osaston 0204, sekä Harjun hautausmaan osaston K8 haudoille, joilla haudan hoitovelvollisuus on olennaisesti laiminlyöty.

Ote (pdf) pöytäkirjasta

Kuulutus hautaoikeuden menettämisestä

Kunnostuskehotuksen saaneista haudoista 129 hautaa on edelleen hoitamatta. Kirkkoneuvosto on päättänyt julistaa hautaoikeuden menetetyksi tästä päivästä 3.10.2017 lukien yhteensä 129 haudalla Harjun hautausmaan osastolla K1, sekä antaa kehotuksen poistaa muistomerkki 72 haudalta yhdeksän kuukauden kuluessa 3.7.2018 mennessä, muutoin muistomerkki jää seurakunnalle.

Kuulutus julkaistu 3.10.2017 Länsi-Savossa. Lue tästä (pdf).

Kuulutus hoitamattomien hautojen kunnostamisesta

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoneuvosto (11.4.2017/90§) on päättänyt antaa kunnostuskehotuksen 10.5.2017 Anttolan hautausmaan osastojen ENTI, UU01 ja UU02, katselmuksessa 14.10.2016, hoitamattomaksi todetuille haudoille.

Ote  (pdf) Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoneuvoston 11.4.2017 pidetyn kokouksen pöytäkirjasta.

Kuulutus hoitamattomien hautojen kunnostamisesta

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoneuvosto (15.3.2016/40§) on päättänyt antaa kunnostuskehotuksen 10.5.2016 Harjun hautausmaan osasto 1K10, katselmuksessa 9-13.10.2015, hoitamattomaksi todetuille haudoille.

Kuulutus (pdf)

Ote  (pdf) Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoneuvoston 15.3.2016 pidetyn kokouksen pöytäkirjasta.

Hautausmaan toimisto

Harjun hautausmaa, Saattotie 7, 50120  Mikkeli