Kirkkoherranviraston palvelut

Avoinna

Kirkkoherranvirasto on koronaviruksesta johtuen kiinni toistaiseksi, mutta
yhteydenotot puhelimitse ja sähköpostilla hoidetaan
 ma-pe klo 9-11 ja 12-14.

Huom! Hautapaikkaan ja hautaamiseen liittyvissä asioissa varaa palveluaika p. 0400 143 280 tai 0400 143 281, kirkkoherranvirasto.mikkeli@evl.fi

Seurakunnan puhelinvaihde 0400 143 300

Käyntiosoite Savilahdenkatu 20, Mikkeli
Postiosoite PL 21, 50101 Mikkeli

Sähköposti kirkkoherranvirasto.mikkeli@evl.fi

Kirkkoon liittyminen
Hautauspalvelut
Virkatodistukset ja sukuselvitykset
Sukututkimukset (linkki vie Kouvolan seurakuntien ja Kouvolan aluekeskusrekisterin sivulle)

Kasteasiat
Avioliiton esteiden tutkinta ja vihkiasiat

Tilavaraukset

Kirkkoon liittyminen

Kirkkoon voi liittyä paikanpäällä kirkkoherranvirastossa tai sähköisesti (linkki vie evl.fi-sivustolle)

Hautauspalvelut

Hautapaikkaan ja hautaamiseen liittyvissä asioissa varaa palveluaika puh. 0400 143 280 tai 0400 143 281, kirkkoherranvirasto.mikkeli@evl.fi

Lisätietoa hautausasioista

Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta kuuluu Kouvolan aluekeskusrekisteriin, joka vastaa virkatodistusten ja sukuselvitysten tekemisestä. Voit tilata virkatodistuksia ja sukuselvitystietoja Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan, Mikkelin maaseurakunnan, Anttolan seurakunnan, Haukivuoren seurakunnan, Ristiinan seurakunnan ja Suomenniemen seurakunnan kirkonkirjoista.

Sukuselvitys on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä. Sitä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja kuolinpesän asioiden hoitoon

Tilaa virkatodistus tai sukuselvitys

Hinnasto (linkki vie Kouvolan seurakuntien virkatodistusten hinnastosivulle)

Sukututkimukset

Mikkelin osalta on arkistoituna Anttolan seurakunnan, Haukivuoren seurakunnan, Mikkelin maaseurakunnan, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan, Ristiinan seurakunnan ja Suomenniemen seurakunnan kirkonkirjat vuodesta 1900 lähtien. Vuotta 1900 vanhempia kirkonkirjoja säilytetään Kansallisarkisto Mikkelissä.

Sukututkimuksia varten laadittavia todistuksia tehdään Kouvolan aluekeskusrekisterissä (linkki vie kouvolanseurakunnat.fi -sivustolle) toissijaisena työnä virallisen jäsenrekisterin ylläpidon ohella. Todistusten toimitusajat saattavat olla pitkiä.

Omatoiminen sukututkimus

Mikkelin kirkkoherranvirastolla ei ole tarjota tarkoituksenmukaisia tutkijatiloja omatoimista sukututkimusta varten.

Kasteasiat

Kastetoimitusten ajanvaraukset p. 0400 143 282

Kasteasioista saat lisätietoa Perhejuhlien kohdasta Ristiäiset

Avioliiton esteiden tutkinta ja vihkiasiat

Vihkitoimitusta edeltää avioliiton esteiden tutkinta, josta vastaa Kouvolan aluekeskusrekisteri p. 040 849 2611, 040 7140 554. Esteiden tutkinnan voi laittaa vireille seuraavilla tavoilla:

1. Netissä

Sähköisessä asiointipalvelussa kysytään myös lupa esteidentutkintatiedon (kuulutukset) julkistamiseen kirkossa, lehdessä ja verkossa.

Seurakunnassamme on kuusi kirkkoa:

Anttolan kirkko
Haukivuoren kirkko
Mikkelin Pitäjänkirkko
Mikkelin tuomiokirkko
Ristiinan kirkko
Suomenniemen kirkko

Mikäli toivotte avioliittoaikomuksen lukemista jumalanpalveluksessa, pyydämme ilmoittamaan haluamanne kirkon joko sähköpostilla kirkkoherranvirasto.mikkeli@evl.fi tai soittamalla p. 0400 143 282.

Palvelun käyttöehdot

• vähintään 18 vuoden ikä
  • kotikunta Suomessa
  • käyttäjällä tulee olla pankkitunnukset tai mobiilivarmenne
  • toisen kihlakumppanin pitää olla Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen
  • käyttäjällä ei saa olla turvakieltoa

Pääset täyttämään esteidentutkintalomakkeen tästä. (linkki vie esteidentutkinta.fi -sivustolle)

2. Asioimalla kirkkoherranvirastossa

Kihlapari pyytää esteiden tutkintaa täyttämällä ja allekirjoittamalla tarkoitusta varten olevan lomakkeen kirkkoherranvirastossa Savilahdenkatu 20, Mikkeli, mikäli ainakin toinen kihlakumppaneista on ev.lut. kirkon jäsen.

3. Postitse

Toimittamalla lomake (linkissä pyyntö avioliiton esteiden tutkinnasta-lomake pdf muodossa) avioliiton esteiden tutkijalle, jolloin lomakkeessa on oltava myös todistajien allekirjoitukset.

Osoite: Kouvolan aluekeskusrekisteri, Savonkatu 40, 45100 Kouvola

Tutkinta kestää seitsemän päivää, jonka jälkeen voidaan antaa todistus toimitetusta avioliiton esteiden tutkinnasta. Tämä todistus on toimitettava vihkijälle, ilman todistusta vihkimistä ei suoriteta. Todistus avioliiton esteiden tutkinnasta on voimassa neljä kuukautta.

Seurakunnan jäsenten avioliittoaikomus on mahdollista lukea jumalanpalveluksessa sekä julkaista lehdessä ja seurakunnan kotisivuilla. Ajankohta sovitaan avioliiton esteiden tutkintaa pyydettäessä.

Vihkivarauksista voi tiedustella p. 0400 143 282. Esteidentutkinnasta voi tiedustella Kouvolan aluekeskusrekisteristä 040 849 2611, 040 7140 554

Avioliittoasioista tarkemmin perhejuhlien kohdassa Häät

Tilavaraukset

Seurakunnan tilavaraukset p. 0400 143 282

Tietoa tilavarauksista korona-aikana

Heinäkuun loppuun asti seurakunnan tiloja vuokrataan vain kirkollisiin toimituksiin liittyviin tilaisuuksiin niiden osalta annettujen ohjeiden mukaisesti.
Heinäkuun jälkeen tehtävien tilavarausten osalta on hyvä huomioida seuraavaa: Mikäli koronavirusepidemian osalta tapahtuu merkittäviä muutoksia tai valtioneuvostolta tulee uusia ohjeistuksia, jo tehty varaus saatetaan joutua perumaan.