Hyvä teko tarttuu – hanke

osallisuuden ja vapaaehtoisuuden kehittäminen Mikkelissä

1.9.2019 – 31.12.2021

Tule mukaamme tuomaan iloa, erityisosaamistasi ja apua lähimmäiselle ja itsellesi!

Osallistu ideoimalla uusia toimintatapoja mikkeliläisten arkeen.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan hanke osallistaa mikkeliläisiä työikäisiä vapaaehtoistoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen yhdessä seurakunnan työntekijöiden ja eri alojen toimijoiden kanssa. Hanke kutsuu ihmisiä lisäämään iloa ja onnellisuutta sekä omaan että toisten elämään kohtaamalla lähimmäisiä, avuksi olemisella ja yhteisöllisyydellä. Vapaaehtoistoimintaan kehitetään helposti lähestyttäviä ja toteutettavia, monipuolisia osallistumismuotoja jo olemassa olevien toimintojen lisäksi.

Hyvä teko tarttuu logo

Hankkeen toimenpiteet

• Kartoitetaan Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnassa ja Mikkelissä toteutettavia vapaaehtoistyön muotoja.

• Kehitetään uusia osallisuuden ja vapaaehtoistoiminnan muotoja kokeilukulttuurin keinoin.

• Kehitetään lisää yhteisiä toimintamalleja ja -tapoja Mikkelin vapaaehtoistoimijoiden kesken.

• Järjestetään vapaaehtoisille, yhteistyökumppaneille ja työntekijöille osallisuutta vahvistavaa koulutusta.

Kaksi ihmistä käsi kädessä.

Hankkeen tuloksena

• Yhä useampi haluaa tehdä hyvää eli osallistua vapaaehtoistoimintaan.

• Työikäisten mikkeliläisten osallisuus vahvistuu ja hyvinvointi lisääntyy.

• Ulkopuolisuuden kokemukset vähenevät.

• Työelämävalmiuksia vahvistetaan.

• Kansalaistoimijalähtöinen toimintapa vahvistuu Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan rakenteessa.

Hyvä teko tarttuu- hanke on Etelä-Savon ELY-keskuksen rahoittama Euroopan sosiaalirahastosta.

Seuraa Instagramissa: hyva_teko_tarttuu

Hankkeen yhteistyökumppanit

Etelä-Savon TE-toimisto, Mikkelin Työttömät ry, Etelä–Savon hyvinvointijärjestöjen tuki ry Estery, Etelä-Savon ammattiopisto Esedu, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk, Mikkelin kaupunki, Kirkkohallitus ja Meijän Mikkeli- hanke. Yhteistyötä tehdään myös muiden osallisuutta ja vapaaehtoisuutta vahvistavien tahojen kanssa.