Kesäpäivän satuja sellolla ja pianolla

to 4.7. kello 12.00

Kesäpäivän satuja sellolla ja pianolla Mikkelin tuomiokirkko

Duo Joseida

 
Tervetuloa jännittävien musiikillisten kertomusten ja satumaisten tunnelmien äärelle Duo Joseidan saattelemana. Kesäisessä keskipäivän konsertissa kuullaan viehättäviä satuaiheisia teoksia eri säveltäjiltä, mm. Janacekin Pohadka (Satu) sekä Schumannin Märchenbilder (Satukuvia) op. 113. 
Duo Joseidan juuret juontavat vuoteen 2012, jolloin pianisti Maria Kämppi ja sellisti Iida-Alina Poijärvi tapasivat opiskellessaan yhdessä Turun Taideakatemiassa. Vuonna 2017 musiikkipedagogeiksi valmistuneet nuoret muusikot esiintyvät ja työstävät uutta ohjelmistoa aktiivisesti sekä soolo- että kamarimuusikkoina.
Pianisti Maria Kämppi on omimmillaan romantiikan ajan musiikin parissa, vahvuuksinaan syvä sointi ja herkkä läsnäolo. Tällä hetkellä hän tekee pianonsoitonopettajan töitä Helsingissä sekä nauttii kamarimusiikin tekemisestä yhdessä kollegoidensa kanssa. Mariaa kiehtoo muusikoiden hyvinvointi sekä musiikin ilosanoman jakaminen niin oppilailleen kuin konserttiyleisölle.
 Sellisti Iida-Alina Poijärvi on pohdiskeleva ja rohkeasti uusia asioita kokeileva musiikin moniosaaja, joka työskentelee erilaisten freelance-projektien parissa, pedagogina ja kehittää osaamistaan esittävän säveltaiteen maisteriohjelmassa Stavangerin yliopistossa. Iida-Alinaa kiinnostaa taiteilijana erityisesti duotyöskentelyn herkkyys, sellon eri sävyjen tutkiminen ja konserteissa hetkeen heittäytyminen. 
Vapaa pääsy. Kolehti srk:n musiikkityölle.