Kohti yhteistä rukousta

Kristittyjen ykseyden rukouspäivän profetiaa: ”Minä kiitän sinua, Herra. Sinä olit minulle vihoissasi, mutta vihasi väistyi ja sinä lohdutit minua.” (Jes. 12:1)
 
Yhteys Jumalaan ei ole minkään uskontokunnan tai kulttuurin erityisomaisuutta. Evankeliumi ei myöskään ole kenenkään erityisoikeus, vaan se on tarkoitettu jaettavaksi kaikkien tietoon. Sanomaa on raskasta levittää omin voimin tai ilman yhteydenpitoa.
 
Kokemukset Jumalan ohjauksesta ja johdatuksesta voivat myös olla yhteisiä erilaisille kristityille. Tuskin löytyy opetuslasta, joka ei kokisi olleensa vastatuulessa. Tapahtuu vastoinkäymisiä, asiat eivät etene. Mutta sitten tulee niitä jaksoja, jotka ovat täynnä lohdutusta, rohkaisua ja kannustusta jatkaa tiellä eteenpäin.
 
Kunpa mahdollisimman monet näkisivät asiat yhtä selvästi kuin profeetta: kun ihminen tulee elämässään kolhituksi, oikea tie ei ole syyttää Jumalaa ja hylätä uskomisen mahdollisuus. Kyllä niitä lohduttavia aikojakin sitten tulee. Yhteinen rukous avaa tietä niitä kohti.
 
Lassi Suihkonen