Usko ja epäusko

Uskotko Jumalaan? Tai uskotko enkeleihin? Ehkäpä uskot rakkauteen? Mitä usko oikeastaan on? Raamatun Heprealaiskirje toteaa, että usko on sen todellisuutta, mitä toivotaan, sen näkemistä, mitä ei nähdä. (Hepr. 11:1) Usko on siis jotakin, mitä emme näe, mutta mitä toivomme. Se on aika kaunis ajatus.

Myönnän rehellisesti, että ajoittain minun on vaikea uskoa taivaaseen tai helvettiin. Enkä nyt puhu teologiasta. Raamattu sanoo, että ne ovat olemassa, mutta minun sydämeni on vaikea tavoittaa niitä.

Mutta kun puhutaan Jumalan rakkaudesta, silloin tiedän edes vähän mistä puhutaan. Moni meistä uskoo rakkauteen. Siis siihen, että sellaista ylipäätään on olemassa, vaikka emme pysty sitä maallisin silmin näkemään. Mutta olemassa se silti on.

Uskonteitä on monia. Yksi lukee Raamattua ja uskoo Jumalaan sanan kautta. Toinen näkee kauniin maiseman ja uskoo luomakunnan kautta. Ehkäpä usko onkin sitä, että uskaltaa sanoa ”kyllä” Jumalan mahdollisuudelle. Sen enempää ei tarvita, Hän pitää kyllä huolen lopusta.

Mari Parkkinen