Irroittelua


Eilen oli koko työyhteisön virkistyspäivä. Pappikin pääsi hetkeksi tuulettamaan ajatuksiaan ihan muualla kuin työtehtävien parissa. Paikkana oli Saimaa Stadiumi. Vietimme koko päivän tutustuen talon eri aktiviteetteihin, itse kunkin mieltymysten mukaan.
 
Olin kovasti odottanut päivää, sillä halusin nähdä, millainen uusi monitoimihalli kaupunkiin on tullut ja mitä kaikkea siellä voi tehdä. Päivä myös vastasi odotuksiani ja virkisti.
 
Virkistyspäivässä yrittää työntekijänä varoa, ettei tulisi käännettyä puhetta työasioihin. Kun kerran virkistymässä ollaan. Se on yllättävän vaikeaa. Tulee vastaan työkavereita, joiden kanssa olisi jokin pieni asia hoidettavana, ja kun se olisi nyt tuossa helposti kiinni saatavissa, ihan tyrkyllä… Mutta ei, ei tänään. Jonain muuna päivänä sitten.
 
Fingerpori-sarjakuvassa oli joskus joukko munkkeja luostarissa. He syventyivät päivästä toiseen kirjastonsa aarteisiin. Kun sitten koitti retriittipäivä – mikä yleensä merkitsee hiljentymistä – munkit irroittautuivatkin arjesta pistämällä ämyrin täysille ja bileet pystyyn.
 
Lassi Suihkonen