Uroteko!


Uroteoista ei taida enää haaveilla muut kuin pienet pojat. Silti ihmiset ylittävät itsensä aika ajoin. Kuten malilainen, paperiton nuorukainen Mamoudou Gassama, joka pelasti Pariisissa pikkulapsen hengen. Hän havaitsi lapsen roikkumassa neljännen kerroksen parvekkeella. Pojan isä oli unohtunut kaupungille pelaaman Pokemon Go peliä.

Gassama kiipesi käsivoimin parvekkeelta parvekkeelle lapsen luokse ja nosti neljävuotiaan turvaan. ”Hämähäkkimies” sai teostaan Ranskan kansalaisuuden. Suomalaisen kiipeilyasiantuntijan mukaan mies oli selvästi voimakas, hallitsi hyvin kehonsa ja tiesi mitä teki!

Ihminen, joka tuntee itsensä, voi tehdä merkittäviä asioita maailmassa. Toisaalta liiallinen itsetunto voi johtaa vaaralliseen riskin ottoon, tai sitten ylemmyydentuntoon, jossa muut ovat aina itseä huonompia.

Jeesus tuli maailmaan osoittamaan jokaisen ihmisen olevan arvokas. Hän oli myös realisti, joka tunsi meidän jokaisen pimeän puolen. Jumalan luomana ja armahtamana ihminen on tarkoitettu arvokkaita päämääriä varten. Tilanteen vaatiessa jokaisesta on johonkin. Pidä silmäsi auki!


Markku Liukkonen
aluekappalainen