Vain yksi tie

 

Nykyisin moni ajattelee, että ei voi olla olemassa yhtä totuutta, vaan monia, joiden avulla rakennetaan oma Jumala. Eikö siis Jeesuskin ole vain yksi tie ja yksi totuus monien joukossa?

Jeesus ei jätä meitä rauhattomina ajelehtimaan kysymyksemme kanssa ilman vastausta, tuuliajolle. Hän ei myöskään anna runollisia virikkeitä vailla sisältöä. Sen sijaan hän vastaa elämämme ehdottomasti tärkeimpään kysymykseen: Kuinka voimme tuntea tien taivaan kotiin?

”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” Jeesus ei tässä anna ohjeita, kuinka meidän tulisi elää, jotta saavutamme taivaan. Hämmästyttävää kyllä hän ei tässä kohtaa kehota meitä etsimään tietä tai edes lähtemään taivaan tielle.

Sen sijaan hän antaa itsensä meille tieksi. Hän antaa meille itsensä. Lahjana! Miten Jeesus on meille tie taivaaseen? Yksinkertaisesti kulkemalla ristin tien. Jeesus kuoli meidän puolestamme.

Vapahtajan tie jatkui alas aina tuonelaan saakka ja sieltä edelleen ylösnousemukseen. Se tie kulki siis kuoleman läpi iankaikkiseen elämään. Samalla hän tuli itse tieksi meille. Kun uskot häneen, Jeesus-tie kuljettaa sinut kuoleman läpi ylösnousemuksen aamuun.

 

Pirjo Palm