Pappien blogi 16.7.2021

Kiitollisuus Jumalan huolenpidosta

 

Psalmin 103 jakeissa 1-5 sanotaan: ”Ylistä Herraa, minun sieluni, ja kaikki mitä minussa on, ylistä hänen pyhää nimeään. Ylistä Herraa, minun sieluni, älä unohda, mitä hyvää hän on sinulle tehnyt. Hän antaa anteeksi kaikki syntini ja parantaa kaikki sairauteni. Hän päästää minut kuoleman otteesta ja seppelöi minut armolla ja rakkaudella. Hän ravitsee minut aina hyvyydellään, ja minä elvyn nuoreksi, niin kuin kotka.”

Elämän kulku on vaihtelevaa. Joskus se kulkee syvissä pohjamudissa, harvemmin aallon harjalla. Usein se on tavanomaista. Aina silloin tällöin on hyvä pysähtyä miettimään elämänsä kulkua. Helposti unohtuu tai jää huomioitta kaikki se hyvä, mitä elämä on tuonut tullessaan. Rukous on yksi tapa keskittyä olennaiseen.

Usein rukouksemme ovat pyyntörukouksia, ja harvemmin muistamme kiittää Jumalaa hänen huolenpidostaan. Rukous on sydämen puhetta Jumalalle ja sanoja ei aina tarvita. Jumala näkee kiitollisuutemme, mutta miksi emme tietoisesti osoittaisi Hänelle kiitostamme. Siksi nytkin on hyvä rukoilla kiitollisin mielin:

Jumala, kaiken luoja ja antaja. Elämämme on täynnä ihmeitäsi, kiitos niistä, vaikka emme aina näe niitä. Täytä sydämemme ilolla ja kiitollisuudella. Viritä meissä uusi ylistyslaulu. Suo hyvyytesi herättää meissä rakkautta sinua ja toisiamme kohtaan. Ja kun vaikeudet kohtaavat, sinä autat meitä kestämään. Sinä annat avun avuttomalle ja toivon toivottomalle. Kiitos siitä, että annat meidän levätä armossasi. Sinulle olkoon ylistys ikuisesti. Aamen.

 

Arja Huuskonen