Pappien blogi 13.8.2021

Sinä olet ihme

 

Ensimmäinen rippileirini pappina oli monin tavoin koskettava. Mitä useampi päivä kului yhdessä, sitä enemmän ihmettelin nuorten heittäytymistä, rohkeutta ja viisautta.

Leirillä laulettiin useamman kerran Juha Tapion kappaletta Sitkeä sydän.

Sinä olet ihme, suuri sittenkin.

Sinulla on ilma ja kyky hengittää,

olkapäällä kyyhkynen, vaikket sitä nää.

Pyhää Henkeä kuvataan usein kyyhkysenä. Muistutin nuoria siitä, että vaikka aina ei tuntuisi siltä ja elämä heittäisi eteen kaikenlaisia epätoivottuja mutkia, se kyyhkynen pysyy kyydissä. Jumala kestää kaiken matkalla roiskuvan kuran ja kutsuu meitä eksyttyämme palaamaan takaisin lähelleen. Hän tekee tilaa omalle läsnäololleen. Saamme olla ihmisiä, juuri sellaisia, joiksi Jumala on meidät luonut. Jumala tahtoo vapauttaa meidät ihmisten antamista tuomioista ja kahleista.

Nuorissa on meidän tulevaisuutemme. Heistä jokainen on ihme ja ansaitsee tulla kohdelluksi juuri sellaisena. He tarvitsevat ihmisiä, jotka rukoilevat heidän puolestaan ja auttavat heitä kasvamaan kristittyinä yhteiskunnan täysivaltaisiksi jäseniksi. Me aikuiset voimme edesauttaa jokaisen kohdallemme osuvan nuoren hyvinvointia hyväksymällä hänet ja tukemalla hänen kasvuaan vertailematta, arvostelematta tai tuomitsematta.

 

Minna Kyrkkö