Kirja-arvostelut

Eläkkeellä oleva entinen lähetyspappimme Mauri Laine arvostelee tällä sivulla ajankohtaisia teoksia lähetystyöhön liittyen.

Hetki hiljaa

Hartauksia

Toimittanut Pirre Saario

Suomen Lähetysseura

Tämä kirja on koottu Suomen Lähetyssanomien hartauskirjoituksista. Tekstit kutsuvat pysähtymään hetkeksi ja pohdiskelemaan elämää kristittynä tässä maailmassa. Kirjoittajina on mikkeliläisille tuttuja nimiä. Uuden arkkipiispan, Tapio Luoman, lisäksi kirjasta löytyvät seurakuntamme nimikkolähetit Mari Parkkinen ja Minna Nikki. Tuttuja ovat monelle myös Kaija Pispa, Eero Junkkaala ja Riitta Sandberg. Monien kirjoittajien tekstejä lukiessa kertasin mielessäni yhteisiä tapaamisiamme lähetyksen merkeissä.  Hartaustekstit ovat lyhyitä ryhmässä tai yksinluettavaksi. Kuvat puhuttelevat: monessa kuvassa näkyy risti.  Kirja on sopivan kokoinen. Rukiista Sanaa!

Mieleeni jäi Elina Nousiaisen kertomus nunnasta. Tämä vertasi elämää tandempyörällä ajamiseen. Jeesus takapenkillä polkien. Edessä oleva polkija ei halua kuunnella takapenkin ohjeita. Voimien ja uskon vähetessä paikat vaihtuivat ja Jeesus otti ohjaajan paikan. Silloin varsinainen pyöräily vasta alkoi. Mitä sitten tapahtuu katso kirjasta. Hyvä tulijaiskirja. Kulkee helposti mukana.

Mauri Laine

 

Hetki hiljaa - hartauksia, kuvassa kukkasia työkengissä.
Hetki hiljaa - hartauksia