Ahtikirkko

Mikkelin tuomiokirkko

Tervetuloa hiljentymään Ahtikirkkoon!

Aija Aurén, Jukka Stenlund

Hiljaisen viikon viettäminen kristillisessä kirkossa on ikivanha tapa. Jerusalemissa sitä vietettiin jo 300-luvulla. Kristikunnan läntisessä perinteessä hiljaisen viikon vietto kehittyi jonkin verran myöhemmin.

Viikon jokaisena päivänä kokoonnutaan seuraamaan kärsimyshistorian tapahtumia. Kärsimyshistoria on perinteisesti jaettu kuuteen lukuun eli ahtiin, joista saarnattiin jumalanpalveluksissa hiljaisen viikon päivinä. Näitä tilaisuuksia on nimitetty ahtisaarnoiksi. Ahteja voidaan käyttää edelleen, mutta nykyisessä Evankeliumikirjassa niiden sijasta on katkelmat Luukkaan, Johanneksen ja Matteuksen evankeliumeista.

Ristimäen alueseurakunta

Mikkelin Pitäjänkirkko

Pysähtynyt puutarha -konsertti

Musiikin ammattilaiset Anna-Maria Huohvanainen, Elias Trygg ja Toni Heino tulevat konsertoimaan Mikkeliin ja luvassa on monipuolisia säveliä mm. Salliselta, Debussylta ja Ravelilta.

Mikkelin tuomiokirkko

Päivähartaus