KaikkiNaiset-ilta: Muisti haluaa muistaa, että perheetkin elivät sotaa

ti 9.4. kello 17.30

KaikkiNaiset-ilta: Muisti haluaa muistaa, että perheetkin elivät sotaa Mikkelin seurakuntakeskus

Sodan ja rauhan keskus Muistin toimitusjohtaja Olli-Pekka Leskinen kertoo KaikkiNaiset-illassa Muistista ja sen tehtävistä. Lopuksi keskustelua ja kahvit. Vapaa pääsy, tervetuloa.

Historia kulkee mukanamme joka päivä, tietää Sodan ja rauhan keskus Muistin toimitusjohtaja Olli-Pekka Leskinen.

Sodan ja rauhan keskus Muisti avataan Mikkelissä keväällä 2021. Sen visiona on kehittyä oppimisympäristöksi, matkailukeskukseksi, sota-ajan aineistojen sähköiseksi arkistoksi ja sotahistoriaan ja sota-aikaan liittyvien digitaalisten palvelujen tuottajaksi.

Erityisesti Muisti haluaa muistaa Suomen sotahistoriasta erilaisten ihmisen kokemuksia.

- Sodissa olleista miehistä ja lotista on kerrottu aina ja sotaveteraaneja on haastateltu paljon. Me haluamme antaa äänen myös perheille, äideille ja lapsille. Hekin elivät sotaa ja me haluamme kerätä, tallentaa ja nostaa heidän kokemuksensa esiin, Leskinen kertoo.

- Haluamme kertoa, kuinka sota on vaikuttanut perheiden elämään sotien aikana ja sen jälkeenkin. Sodat eivät ole vain miesten sotia, ne koskettavat kaikkia ihmisiä. Sotien jälkeenkin isät ovat tuoneet sodat koteihin esimerkiksi erilaisina traumoina.

Leskinen muistuttaa, että maailmassa soditaan joka päivä, eikä Suomen sodistakaan ole pitkä aika.

- On tärkeää muistaa, sillä historiasta voimme oppia ja ymmärtää nykyhetkeä.

***

KaikkiNaiset on vapaaehtoisten naisten kehittämä naisten oma tapahtumailta. Vaihtuvat vierailijat kertovat omasta aiheestaan, keskustelua ja lopuksi kahvit. Tule mukaan!

***

Kevään viimeinen KaikkiNaiset-ilta on tiistaina 7.5. jolloin ohjelmassa on yhteislaulua kanttorin johdolla.

Lähemäen seurakuntatalo

English Bible study

Welcome to study The Holy Bible in English

Ollinmäen viinitila, Anttolantie 1640

Lankalauantain pääsiäiskokko

Perinteinen pääsiäiskokko syttyy taas Ollinmäen pellolla.

Lähemäen seurakuntatalo

English Bible study