Pääsiäisyön messu

Pääsiäisyön messu Mikkelin tuomiokirkko

Pääsiäisyön jumalanpalveluksen aiheina ovat Vanhan testamentin pääsiäiskertomukset, kasteen muistaminen ja tapahtumat pääsiäisaamuna puutarhahaudalla.

Piispa Seppo Häkkinen saarnaa ja kanttorina Mikko Kallio, mukana Fermaatti.

Pääsiäisyön jumalanpalveluksen tarkoitus oli alun perin Herran odottaminen. Ehtoollista vietettiin auringonnousun aikaan. Aurinko on ylösnousseen Herran vertauskuva, ja auringonnousu symboloi hänen kuolleista nousemistaan. Kynttilät, jotka sytytetään pääsiäisyön messussa, kuvaavat nousevaa aurinkoa ja kuoleman pimeyden väistymistä.

Ristimäen alueseurakunta

Ristiinan kirkko

Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus Ristiinassa

Pitkäperjantaina vietetään sanajumalanpalvelus, jossa viivytään ristin juurella.

Mikkelin Pitäjänkirkko

Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus Pitäjänkirkossa