Janne Oksanen - Chopinin balladit

Janne Oksanen - Chopinin balladit Mikkelin tuomiokirkko

Janne Oksanen, piano

Pianisti Janne Oksanen (s. 1994) soitti ensimmäisen soolokonserttinsa 15-vuotiaana, jonka jälkeen hän on esiintynyt laajasti kotimaan lisäksi mm. Ranskassa, Italiassa, Yhdysvalloissa, Skandinaviassa, Belgiassa ja Unkarissa. Keväällä 2018 hän esitti Toivo Kuulan koko pianotuotannon loppuunmyydyssä Musiikkitalon Camerata-salissa Helsingissä. Yle Radio 1 äänitti konsertin. Kauden muihin konsertteihin sisältyi mm. resitaaleja Yhdysvalloissa, Lontoossa jaympäri Suomea. Oksanen julkaisee debyyttilevynsä ”Kuula: Complete Piano Works” 2019 aikana.

Oksanen on palkittu useissa kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa, mm. Helmi Vesa 2019, Nordic Piano Competition 2017 (Paras Bach-tulkinta), Leevi Madetoja 2012 ja Citta di Ghioggia 2009. Hän on esiintynyt Academy Winds -orkesterin, Vantaan Nuorten Sinfoniaorkesterin ja Tapiolan Nuorten Sinfonikkojen solistina.

Oksanen valmistui Musiikin Kandidaatiksi 2016 ja viimeistelee parhaillaan Sibelius-Akatemian maisteriopintojaan Risto-Matti Marinin johdolla. Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Suomen Kulttuurirahasto, Paulon Säätiö, Sibelius-Akatemian tukisäätiö ja Kansan Sivistysrahasto ovat tukeneet Oksasen taiteellista toimintaa.

Vapaa pääsy. Kolehti srk:n musiiikkityölle.

Mikkelin tuomiokirkko

Kaiu, kaiu, lauluni.

Toivo Kuulan ja Sergei Rahmaninovin lauluja Anna Immonen, sopraano ja Hanna Kuosmanen-Mehta, piano.

Mikkelin tuomiokirkko

Mitä soivat kirkonkellot

Kirkonkellojen ja kanteleiden helinää. Marja Nevankallio ja Makiko Oba, konserttikanteleet.