Image lähetysiltapäivä

su 1.9. kello 15.00 - kello 16.30

Image lähetysiltapäivä Mikkelin tuomiokirkko

Mitä kuuluu Imagen koululle Tansaniassa? Kymmenen vuotta Mikkelin hiippakunnassa nuoret ja lapset keräsivät eri tempauksin varoja tansanialaisen Imagen kylän koulun rakentamiseen. Kuulemme Imagen koulun rehtorin, pastori Andeck Ngogon, ja hänen vaimonsa Melinan terveiset Imagen koululta.

Mikkelin tuomiokirkossa tapahtuu: Image-lähetystapahtumassa  ovat mukana  pastori Andeck ja Melina Ngogo. Kuulemme ja näemme mitä kuuluu Imagen koululle Tansaniassa.

Kymmenen vuotta sitten Mikkelin hiippakunnan lapset ja nuoret keräsivät varoja tansanialaisen Imagen koulun rakennusprojektiin. Keräyksen tavoite 15 000 euroa ylitettiin reilusti. Varoilla rakennettiin erityisesti poikien asuntolaa koulun yhteyteen. 

Mikkelin hiippakunnan yhteistyökumppanina oli tuolloin Imagen koulun rehtori, pastori Andeck Ngogo. Nyt pastroti, teologian tohtori Ngogo ja vaimonsa Melina tulevat vierailemaan Suomeen ja Mikkeliin.  

 

Lähetysteemaista iltapäivää ovat rakentamassa Mikkelin hiippakunnan kasvatustyö, Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan lähetystyö. Musiikissa palvelee Fermaatti-kuoro bändillä vahvistettuna.

Tilaisuudessa myös kirkkokahvit.

 

Vieraamme tuovat lyhyen tervehdyksen myös tuomiokirkon aamun messuun.

 

Ngogojen suomalainen ystävä, pastri Riita Laakio kertoo:

"Valmistuttuaan papiksi Andeck pyysi piispalta luvan perustaa uuden Secondary koulun Ilulan kylään, jossa sitä kovasti kaivattiin. Hän alkoi aivan tyhjästä raivaamalla ensin tiet tiheään pusikkoon ja tekemällä ”piirustukset” koko koulualueesta. Toimistonsa hän perusti puun alle ja ryhtyi työhön. Hän sai heti kyläläiset mukaan talkoisiin  tekemään tiiliä, kaivamaan kaivoja ja rakentamaan. Muutamassa kuukaudessa nousi jo ensimmäinen luokkahuone, toinen ja kolmas oppilaiden majoitustilaksi. Oli uskomatonta seurata, miten hän johti tuota projektia. Hän sai kirjaimellisesti koko kylän liikkeelle, ja pian tulivatkin jo ensimmäiset oppilaat kouluun. Tansanian koulussa on seitsämänvuotinen alakoulu ja sen jälkeen ns. Secondary koulussa yhteensä kuusi vuotta sisältäen yläkoulun ja lukion. 

Vähitellen alueelle nousi lisää luokkia, ruokailutila, oppilaiden majoitustaloja, opettajien asuntoja ja kuuden vuoden kuluttua vietettiin riemullista ensimmäisten ylioppilaiden juhlaa. Imagen koulu on edelleen kehittynyt ja laajentunut, ja on valtakunnallisesti parhaimpien joukossa."

Tervetuloa kuulemaan Imagen terveisiä Tansaniasta!


Järjestäjä

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta Mikkelin hiippakunta

Katso myös

su 18.8. klo 10.00

Haukivuoren kirkko

Messu Haukivuorella, v. 1969 rippikoululaisten juhla

Tervetuloa jumalanpalvelukseen! Jumalanpalveluksen jälkeen vuonna 1969 rippikoulunsa Haukivuorella käyneiden juhla seurakuntatalossa.
su 18.8. klo 10.00

Mikkelin Pitäjänkirkko

Messu Pitäjänkirkossa

Tervetuloa jumalanpalvelukseen!
su 18.8. klo 10.00

Ristiinan kirkko

Messu Ristiinassa

Tervetuloa jumalanpalvelukseen!