Naisten viikonloppu Lähemäellä: Martta ja Maria minussa

Naisten viikonloppu Lähemäellä: Martta ja Maria minussa Lähemäen seurakuntatalo

Bibliodraamailta naisille

Marraskuun pimeällä voi etsiä valoa perjantai-iltaan bibliodraamatyöskentelyn ääreltä. Lähemäen srk-talolla järjestetään tuolloin naisille tarkoitettu iltatapahtuma, jossa työskentelyä on ohjaamassa Puumalan kirkkoherra Helena Castrén sekä Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntapastori Tuulia Ikonen. Helena Castrén on toiminut yli 30 vuotta lehtorina ja pappina pääkaupunkiseudun seurakunnissa, Diakonissalaitoksella ja viimeiset kymmenen vuotta Puumalan kirkkoherrana. Hän on laillistettu ET Kriisi- ja traumapsykoterapeutti ja Bibliodraamaohjaaja. Castrén on vastannut useista kirkon työntekijöiden kuntoutuskursseista. Kirjapaja on julkaissut hänen kirjojaan mm. Surukodin kirja ja Anna elämän kantaa sekä Uskalla elää - lukion ihmissuhdekurssikirja.

Bibliodraamaa on käytetty Suomessa yli kolmekymmentä vuotta. Syntymäpaikka on Pohjois-Amerikassa, mistä se on kulkeutunut Saksan kautta Suomeen. Bibliodraama sopii kaikille, joita kiehtoo Raamatun maailman ja oman elämän tutkiminen. Bibliodraama ei vaadi näyttelemisen taitoja. Ryhmässä on tilaa myös kyselijöille ja etsijöille. Kokoontumisen aikana työskennellään ennalta sovitun Raamatun tekstin pohjalta. Bibliodraama lähtee liikkeelle tekstistä, elää tekstissä ja palaa siihen. Bibliodraama on erilaisia toiminnallisia ja elämyksellisiä menetelmiä käyttävää, ryhmässä tapahtuvaa raamatuntulkintaa, jossa olennaista on osanottajien vahva persoonallinen panos. Se on kuin leikkiä Jumalan silmien edesssä.

Iltaan kannattaa tulla mukavissa vaatteissa, joissa voi liikkua. Mukaan voisi ottaa lämpimän huivin tai shaalin. Lopuksi vietetään lyhyt ehtoollishartaus ja iltapalaa, suolaista ja makeaa, on tarjolla.

Isänpäiväviikonloppuna hemmotellaan myös naisia!

Ristimäen alueseurakunta, Savilahden alueseurakunta

Kappalainen (vs. 31.8.2020 asti)
Ristimäen alueseurakunta