Bach to You - Bachia sinulle konsertti

Jouni Somero
Mikkelin Pitäjänkirkko

Tervetuloa konserttiin!

Pianisti Jouni Somero soittaa Bachia.

Konsertissa on musiikin lisäksi myös tarinoita Bachista sekä miehestä säveltensä takana. Jouni Somero on saanut runsaasti kiitosta jouhevasta tyylistä juontaa konsertteja ja tuoda näin musiikkia lähemmäs kuulijaa. Tässä konsertissa kohdataan suuren säveltäjän elämän iloja ja suruja.
Jouni Somero on soittanut yli 3100 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Somero on tehnyt yhteistyötä useiden koti- ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa. Somero on eniten levyttänyt suomalainen pianisti. Levytyksiä on kertynyt eri levymerkeille (Naxos, BMG, Jubal, MILS, FC-Records jne.) yhteensä lähes 100.

Laajoja projekteja ovat olleet Suomalaisen Pianomusiikin Antologia (5 levyä), Sergei Bortkiewiczin koko pianotuotanto (9 levyä) sekä Tchaikovskin koko pianotuotanto (6 levyä). Somero on levyttänyt myös uudempaa suomalaista pianomusiikkia esimerkiksi koko Erkki Salmenhaaran piano-ja kamarimusiikkituotannon ja Tauno Marttisen pianosonaatit. Toivo Kuulan pianotuotannon kokonaislevytys ilmestyi Kuulan juhlavuodeksi 2018. Syyskuussa 2012 amerikkalainen Fanfare Magazine valitsi Someron Rebikov-albumin vuoden merkittävimmäksi pianolevyksi. Myös Bortkiewicz-levytykset ovat keränneet upeita arvosteluja Amerikassa ja Euroopassa.

Konserttiin on vapaa pääsy. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 10 euroa. Rahan voi jättää kirkkokäytävän keskiosassa olevaan laatikkoon.