Kesäinen urkutuokio - Santeri Siimes

Santeri Siimes urkujen äärellä.
Mikkelin tuomiokirkko

Ranskalaishenkinen urkukonsertti

Hommage à Alain & Moments musicaux

Helsinkiläisen urkuri ja säveltäjä Santeri Siimeksen konsertin Mikkelin tuomiokirkossa 2.7. klo 12 ensimmäinen puolisko on kunnianosoitus ranskalaiselle Jehan Alainille, yhdelle 1900-luvun omaperäisimmistä urkusäveltäjistä, jonka traagisesta kuolemasta vain 29-vuotiaana toisessa maailmansodassa on kesäkuun lopulla kulunut 80 vuotta. Kahta varsin erilaista puolta Alainista konsertissa edustavat villi ja hypnoottinen Litanies, hänen kenties tunnetuin urkuteoksensa, ja elegantti Variaatioita Clément Jannequinin teemasta, jossa hän kiehtovalla tavalla yhdistää renessanssiajan lauluteeman omaan jäljittelemättömään sävelkieleensä. Alainin musiikin lisäksi ohjelmassa on hänen ystävänsä Maurice Duruflén hänen muistokseen säveltämä kuuluisa Preludi ja fuuga nimestä Alain. Konsertin jälkipuolella kuullaan esimerkki Siimeksen omasta ranskalaishenkisestä urkutuotannosta, Kokkolanseudun urkuseuran tilauksesta vuonna 2017 sävelletty Cinq moments musicaux.

Vapaa pääsy, kolehti srk:n musiikkityölle.

Ristimäen alueseurakunta