Lapset ja lapsiperheet

Olet perheesi kanssa tervetullut mukaan toimintaamme!

Kaikki perheille järjestettävä toimintamme on tarkoitettu kaikille mikkeliläisille lapsiperheille. Emme kysy kirkon jäsenyyttä muutoin kuin päiväkerhon yhteydessä, koska kerho on ilmainen seurakuntaan kuuluvalle lapselle.

Kaksi kertaa viikossa kokoontuvien päiväkerhoryhmien ja kerran viikossa kokoontuvan Taaperopäiväkerhon lisäksi joka viikko kokoontuu suuri joukko vanhempia ja lapsia eri puolilla kaupunkia viettämään toisten perheiden kanssa aikaa monenlaisten toimintojen parissa.

Leikkivä aamu- avoin perhekerho on avointa varhaiskasvatustoimintaa, jossa on pieni tarjoilumaksu, muutoin toiminta on maksutonta.  Leikkivässä aamussa aikuiset saavat jutteluseuraa toisista aikuisista ja lapset leikkiseuraa. Mukaan voi tulla milloin vain eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Taideleikkiä vauvalle, taaperolle ja vanhemmalle. Taideleikissä lapset tekevät taidetta turvallisten elintarvikkeiden ja värien kanssa. Vanhempi on mukana ja ryhmiin voidaan ottaaa ennakkoilmoittautumisten kautta rajattu määrä. Taideleikissä on kausimaksu.

Ekavauvaryhmiä kokoontuu kaksi syyskaudella ja kaksi kevätkaudella, joihin on ennakkoilmoittautuminen. Ekavauvaryhmään ovat tervetulleita kaikki mikkeliläiset ensimmäisen lapsen saaneet vauvansa kanssa. Ekavauvaryhmässä saat vertaistukea toisilta samassa elämän tilanteessa olevilta. Ekavauvaryhmissä vierailee myös kohderyhmälle sopivia asiantuntijoita. Ekavauvaryhmiä ohjaavat lastenohjaajat. Ekavauvaryhmät ovat maksuttomia.

Muskareita järjestetään vauvoille, taaperoille, leikki-ikäisille ja perheille. Muskareihin on ennakkoilmoittautuminen. Muskareiden kesto on 30-45 min. Muskarin kesto on 1½- 2 tuntia. Otavan ja Anttolan muskari sisältää myös mahdollisuuden lapsilla toisten lasten kanssa leikkimiseen ja aikuisten jutteluseuraan. Muskarit ovat maksuttomia.

LapsiArkki on tarkoitettu yksinhuoltajien lapsille tai perheelle, jonka toinen huoltaja on esimerkiksi reissutöissä. LapsiArkki on maksutonta ja sinne on ennakkoilmoittautuminen. LapsiArkkiin voi tuoda lapsen hoitoon pariksi tunnksi, jotta vanhemmalla on hetki aikaa omille harrastuksille tai muuten vain tarvitsee omaa aikaa.

PikkuHelppi palvelussa lastenohjaajan voi pyytää kotiin tai leikkipuistoon tai seurakuntamme kerhotiloihin lapsen kanssa leikkimään. Sillä aikaa voi hoitaa omia asioita tai ottaa pieni aika itselle hengähtää lapsiperhearjesta. Lastenohjaajan kanssa voi myös jutella ja saada häneltä tietoa lapsiperheiden palveluista.

Iltapäivän hetkinen ja Ilta teille kahdelle on toimintaa, jossa tarjoamme kerran kaudessa alueilla ja kerran kuukaudessa Mikkelin seurakuntakeskuksessa maksutonta lastenhoitoa, jotta pariskunnilla on mahdollisuus viettää parituntinen lapsivapaasti ihan kahdestaan.  Lastenhoitoon on ennakkoilmoittautuminen.

Hetki aikaa on toimintaa, jossa tarjoamme kerran kaudessa Haukivuorella, Ristiinassa ja Suomenniemellä maksutonta lastenhoitoa, jotta vanhemmalla tai vanhemmilla on hetki aikaa joko itselleen tai toisilleen lapsivapaasti.  Lastenhoitoon on ennakkoilmoittautuminen viikkoa ennen tapahtumaa.

Järjestämme perheretkiä, perheleirin, vietämme syntymäpäiviä, juhlimme kirkkovuoden juhlia ja vietämme perhemessua. Teemme tiivistä yhteistyötä kaupungin varhaiskasvatuksen kanssa. On monenlaisia mahdollisuuksia osallistua yhteiseen toimintaan.

Tervetuloa mukaan!

Varhaiskasvatuksen työntekijöiden yhteystiedotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Varhaiskasvatuksen työntekijät ovat tavoitettavissa pe 12.8. 2022 alkaen.  Toimintaamme voi ilmoittautua myös kesän aikana.

Kolme tyttöä leikkii nukkekodilla

Löydät meidät myös instagramista: mikkelintmksrklapset