Löytöretki aikuiseen uskoon

Uskon mysteeri ja elämän suuret kysymykset askarruttavat monia, myös kirkosta etääntyneitä. Löytöretkiryhmä on turvallinen  paikka pohtia elämän isojakin kysymyksiä. Katekumenaatti on aikuiseen uskoon perehdyttävä toimintamalli. Se on noin vuoden mittainen kirkkovuoden rytmiä seuraava kokoontumisten jakso. Tarkoitus on kasvaa ja syventyä kristillisen uskon tuntemisessa.

Katekumenaatti-pienryhmässä on etsijöitä, ohjaaja, matkakumppaneita ja ryhmän pappi. Katekumenaatti muodostuu neljästä vaiheesta, joihin jokaiseen sisältyy jumalanpalvelus. Katekumenaatissa on tilaa maallikkovastuun ja matkakumppanuuden toteutumiselle (sana katekumenaatti tulee kreikan sanasta "katechein"; opettaa, näyttää tietä, ohjata).

Perusajatuksena on etsiä vastauksia ryhmästä nouseviin kysymyksiin.

Ryhmä alkaa Mikkelissä tiistaina 9.10.2018 ja se kokoontuu kaikkiaan yhdeksän kertaa. Tiedustelut ja ilmoittautumiset ryhmään 27.9. mennessä
Hilveliisa Ukkoselle tai Sari Martikaiselle.

Katekumenaatin osat piirakkamallina (tervetulon aika, kasvun aika, syventymisen aika, yhteyden aika)
Aluekappalainen
Ristimäen alueseurakunta