Hautakynttilät loistavat.

Sytytä kynttilä läheisesi muistolle kotona tai kirkossa

Pyhäinpäivä – lukuisten kynttilöiden ja edesmenneitten läheisten muistelemisen päivä. Paljon valoa pimeän keskellä. Voisiko pyhäinpäivä olla myös toivon päivä? Sytyttämällä kynttilöitä rakkaittemme hautakummuille tai vaikka hautausmaan muistelupaikalle, syksyn ja surunkin hämärään, me kerromme, että emme ole unohtaneet. Emme ole unohtaneet sitä valoa, mitä rakkaamme toivat omaan elämäämme. Ehkä kynttilöiden myötä lausumme kiitoksen, pienen rukouksen. Ehkä sytyttämämme kynttilät kertovat myös siitä, että pieninkin valo voittaa pimeän. Pimeyden keskellä itää se pieni toivo, että ehkä tästä selvitään. Pimeys ei ole kaikki. Valo on.

Hilveliisa Ukkonen vs. kirkkoherra

Pyhäinpäivän hartaus verkossa

Seurakuntamme lähettää erillisen pyhäinpäivän hartauden, johon voi osallistua YouTube-kanavallamme. Hartauteen voit varata oman kynttilän, jonka sytytät läheisesi muistoksi. Muistokynttilän sytyttäminen kotona on myös hyvä tapa. Hartaus on nähtävillä la 31.10. alkaen.

Pyhäinpäivän muistohetket kirkoissa

Kirkoissa noudatetaan turvavälejä ja huolehditaan käsihygieniasta. Suosittelemme myös maskien käyttöä. Kirkkoon saapuessa ja sieltä poistuessa on hyvä toimia maltillisesti ja turvavälit huomioiden.

Muistohetket pidetään koronatilanteen salliessa seuraavasti:

Tuomiokirkko klo 18.00

Luetaan viime vuoden pyhäinpäivän jälkeen seurakunnassamme hautaan siunattujen nimet tämän vuoden pyhäinpäivään saakka. Aikaisemmista vuosista poiketen, tilaisuudessa kynttilät sytytetään seurakunnan vapaaehtoisten toimesta jokaisen nimen kohdalla. Toivomme, että kirkkoon saapuvat ensisijaisesti viime vuoden pyhäinpäivän jälkeen siunattujen läheiset.

Pitäjänkirkko klo 18.00

Anttolan kirkko klo 17.00

Haukivuoren kirkon pihassa klo 16.00

Pyhäinpäivän muistohetkeä vietämme Haukivuorella poikkeuksellisesti kirkon remontin vuoksi ulkona portailla (kirkon pihalla). Pimenevässä illassa sytytämme hautakynttilän poisnukkuneiden muistoksi. Hartaushetki kestää puolituntia.

Ristiinan kirkko klo 18.00.

Lisäksi klo 12-14 työntekijöitä tavattavissa Ristiinan kappelilla ja hautausmaalla, tule juttelemaan tai hiljentymään.

Suomenniemen kirkko klo 10.00

Pyhäinpäivän messu. Messun jälkeen omaisten kahvitilaisuus seurakuntakodilla.