Uutislistaukseen

Mikkelin torin info-pisteellä tavattavissa seurakunnan väkeä

Tervetuloa tapaamaan toripappeja, -diakoneja ja perheneuvojia!

Torilla päivystävä toridiakoni poseeraa kukkaistutusten edessä iloisesti hymyillen.

Diakonit päivystivät Mikkelin torilla viime vuonnakin.

Tänäkin kesänä Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan väkeä on tavattavissa torin info-pisteellä tai sen lähettyvillä. Mukana on toripappeja, toridiakoneita sekä toriperheneuvojia. Toripapin tunnistaa mustasta virkapaidasta, toridiakonin vihreästä virkapaidasta ja toriperheneuvojan sinisestä tapahtumaliivistä.

 

Toriperheneuvoja on tavattavissa torstaina 6.6. klo 10–12. Toridiakonin taas voi tavata torstaisin kello 10 ja kahdentoista välillä ajalla 13. kesäkuuta–25. heinäkuuta. Toripappi puolestaan päivystää torilla kesä–heinäkuussa torstaisin kello 12–14.

 

Torin seurakunta-ammattilaiset ovat liikkeellä matalalla kynnyksellä. Jutustelun aihekin on vapaa. Tärkeintä on, että he ovat kaikkien helposti tavattavissa.

– Jos torilla kävijä haluaa, voimme kertoa toiminnastamme eli siitä, mitä perheneuvoja tekee, ja jutustella lähisuhteisiin liittyvistä asioista. Tarvittaessa voimme ohjata kysyjän meidän ajanvaraukseemmekin, toriperheneuvojat kertovat.

 

Myös toridiakonit toivovat yhteydenottoja. Heidän kanssaan voi rupatella monenlaisista elämän asioista tai vain vaihtaa muutaman sanan.

– Ideana on rohkaista ihmisiä juttelemaan ja ottamaan muutenkin yhteyttä. Toimintaamme voi myös tulla mukaan, diakonian ja erityisalojen johtaja Lassi Suihkonen sanoo.

 

Myös toripappien kanssa sana on vapaa, ja tapaamisessa ei ole matalaakaan kynnystä. Keskustella voi hengellisistä asioista tai arkiasioista, kuten säästä.

– Edellisvuosina toripapin kanssa jutustelu on ollut hyvin suosittua, toteaa hallintokappalainen Henri Koskinen.

Lassi Suihkonen
Lassi Suihkonen
Diakonian ja erityistyöalojen johtaja

31.5.2024 14.42