Yhteisvastuustartti Mikkelissä 5.2.2018

31.1.2018 09.00

Keräyspäällikkö Marja Jatakari ja diakonissa Hannele Häkkinen.
Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräys torjuu nälkää ja köyhyyttä. Tänä vuonna entistä isompi osuus tuotosta ohjataan keräävän seurakunnan diakoniatyöhön.

Yhteisvastuukeräyksen valtakunnallinen avaus on sunnuntaina 4.2.2018. Tällöin myös Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnassa on tapahtumia Yhteisvastuun merkeissä keskustan lisäksi Anttolassa, Haukivuorella, Ristiinassa ja Suomenniemellä.

Tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksen tuotosta ohjataan 20 % keräävän seurakunnan diakoniatyöhön, 20 % Kirkon diakoniarahastolle ja 40 % Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon. Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen on vuoden 2018 Yhteisvastuukeräyksen esimiespiispa.

Mikkelissä keräystuotto käytetään heikoimmassa asemassa olevien perheiden ruokaturvan parantamiseksi.

Kertaluontoisten avustusten lisäksi autamme ihmisiä selviytymään arjessa opettamalla heille tarvittavia käytännön taitoja, kertoo Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan diakonissa Hannele Häkkinen.

Mikkelin oma starttitapahtuma järjestetään Stellan kauppakeskuksessa maanantaina 5.2.2018 klo 12.00 – 14.00.

Tapahtumassa esiintyy Saimaa West Coast Swingers, ja lipaskerääjiksi on lupautunut mikkeliläisiä vaikuttajia. Mukana ovat ainakin maakuntajohtaja Pentti Mäkinen, kaupunginjohtaja Timo Halonen ja yliopistokeskuksen pääsihteeri Matti Malinen.

Yhteisvastuukeräykseen voi valtakunnallisten kanavien lisäksi osallistua Polku-lehden mukana tulleella pankkisiirrolla ja Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan nettisivujen lahjoituspainikkeella 5.2. alkaen. Tällöin apu ohjautuu eteenpäin paikallisesti oman seurakunnan kautta.

Tervetuloa mukaan!

« Uutislistaukseen