Pop up –laulajaksi Kolmen Kerran Kuoroon saa tulla vaikka nelosen äänellä

8.11.2018 08.33

Päivi Karjalainen vilkuttaa pianon ääressä. - Kolmen Kerran Kuoroon voi tulla yksin tai kaksin, otetaan aikuiset ja lapset, mummot ja vaarit, jokainen hellävaraisesti vastaan, lupaa kanttori Päivi Karjalainen.

Jos on aina, tai vaikka vain tämän kerran ajatellut, miltä tuntuu laulaa kuorossa, tästä jutusta kannattaa ottaa koppi. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta järjestää marraskuussa Kolmen Kerran Kuoron, jonne saa tulla vaikka nelosen äänellä. – Tämä on oikea kuorokylpy, intoilee kanttori Päivi Karjalainen.

- Yhtään ei tarvitse osata laulaa, tai osata nuotteja. Tai vaikka ei tulisi kurkusta pihaustakaan, voi tulla mukaan olemaan meidän kanssa. Me otetaan jokainen hellävaraisesti vastaan.

- Voi tulla yksin tai vaikka koko perheen kanssa, otetaan aikuiset ja lapset, mummot ja vaarit. Onhan tämä jännää, kun ei yhtään tiedä, millainen kokoonpano meille tulee, mutta se on rikkautta vaan, Päivi Karjalainen juttelee.

- Ja kyllä, hengellistä musiikkia se on. Yksi melko varma biisi on Tiellä ken vaeltaa. Ohjelmisto suunnitellaan sen mukaan, mikä porukalle sopii.

Harjoituksissa avataan ääntä ja rentoudutaan ja totta kai kokeillaan laulamista. Kuorossa saa opastusta siihen, miten olisi helpompi käyttää ääntänsä laulaessa.

- Leikitellään äänellä, viritellään sitä, niin kuin juoksija lämmittelee ennen treeniä. Meneekö joku juttu oikein tai väärin, sillä ei ole mitään väliä. Olen tehnyt tätä samaa rippileireillä ja aikamoista älämölöä se joskus on ja lopulta kaikki nauraa, mutta se on ihanaa. Naurua me toivotaankin, se rentouttaa ja vapauttaa kehosta jännityksiä.

Ei mitään paineita

Kolme Kerran Kuoron tapaamisten jälkeen ryhmä voi halutessaan laulaa 2. joulukuuta Tuomiokirkkokuoron kanssa 1. adventin messussa Mikkelin tuomiokirkossa. Esiintyminen suunnitellaan myös yhdessä.

- Hoosianna lauletaan siellä varmasti yhdessä koko seurakunnan kanssa. Paikalla on myös Tuomiokirkkokuoro, jonka kanssa lauletaan yksi laulu yhdessä. Pyritään siihen, että uusi kuoro laulaisi yksin ihan omankin laulun.Esiintyminenkin on täysin vapaaehtoista. Kolmen Kerran Kuorossa ei tarvitse ottaa mitään paineita mistään, Karjalainen vakuuttaa.

Laulamisesta kovasti innostuvat voivat tulla tutustumaan seurakunnan vakituisiin kuoroihin ottamalla yhteyttä kuoronjohtajaan.

- Meillä on erilaisia kuoroja ja niissä voi käydä tutustumassa, mikä kenellekin sopisi. Joihinkin vakituisiin kuoroihin on koelaulu. Ja seuraavan kerran keväällä otetaan kaikille avoin Kolmen Kerran Kuoro varmasti uudestaan, Karjalainen lupaa.

***

Kolmen Kerran Kuoro harjoittelee kolme kertaa marraskuussa aina maanantaisin 12.11, 19.11. ja 26.11. klo 17.30 Mikkelin tuomiokirkon kryptassa. Yhteisharjoitus tiistaina 27.11. klo 18 Tuomiokirkossa.

Kuoroon ei tarvitse ilmoittautua, paikan päälle saa marssia rohkeasti vaikka kaverin kanssa. Osallistuminen on maksuton.

Lisätietoja antaa Päivi Karjalainen 0400 143 268.