Seurakunnan päiväkerhoon haku alkaa 1. tammikuuta

31.12.2018 15.48

selkä kameraan päin oleva punapukuinen lapsi heittää palloa verkkoon, jota aikuinen pitää kiinni

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan syksyn päiväkerhoihin haku alkaa vuoden ensimmäisenä päivänä ja päättyy 30. huhtikuuta. Myös jo nyt mukana toiminnassa oleville lapsille tulee hakea paikka uudelle kaudelle. Päiväkerhopaikka vahvistetaan elokuussa ja kerhot alkavat viikolla 34.

Seurakunnan päiväkerhoon otetaan lapsia, jotka ovat täyttäneet kolme vuotta 18. elokuuta 2019 mennessä. Nuoremmat lapset pääsevät mukaan kesken kautta täytettyään kolme vuotta, mikäli paikkoja on vapaana halutussa kerhopaikassa.

Lapsen voi hakea vain yhteen kerhoon ja ilmoittaa samalla, mikä on vaihtoehtoinen kerhopaikka, jos ensimmäiseen paikkaan ei mahdu.

Päiväkerho on ilmainen evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluville lapsille. Muille lapsille maksu on 40 euroa kuukaudessa.

Ryhmä perustetaan, jos mukaan ilmoittautuu vähintään 7 lasta.

Päiväkerhot kokoontuvat kaksi kertaa viikossa 2½ tai 3 tuntia kerrallaan.

Aamupäivisin päiväkerhot kokoontuvat Anttolassa, Haukivuorella, Kiiskinmäellä, Launialassa, Lähemäellä, Rouhialassa ja Tupalassa. Ristiinassa päiväkerho kokoontuu sekä aamupäivällä ja iltapäivällä.

Lisäksi seurakunta järjestää teemakerhoja. Niitä ovat iltapäivisin kokoontuvat Kiiskimäen liikuntapäiväkerho, seurakuntakeskuksen Kuuttituvan Luovan ilmaisun päiväkerho ja Launialan Metsäpäiväkerho sekä aamupäivisin kokoontuvat Otavan Metsäpäiväkerho ja Rantakylän Liikuntapäiväkerho.

Seurakunnan päiväkerhot ovat kirkon toimintaa 3–5 -vuotiaiden lapsille. Päiväkerhossa vaalitaan lapsen kokonaisvaltaista kasvua. Ohjaajina ovat koulutetut lastenohjaajat. Leikkiminen, liikkuminen, käsillä tekeminen, taide ja ilmaisu eri muodoissaan ovat päiväkerhon arkea. Myös hiljentyminen, käsien ristiminen rukoukseen ja yhteinen laulu kuuluvat päiväkerhojen rutiineihin.

Tervetuloa syksyn kerhoihin!

****

Haku päiväkerhoihin tehdään seurakunnan nettisivujen kautta 1.1.-30.4.2019 välisenä aikana.

Klikkaa www.mikkelintuomiokirkkoseurakunta.fi kotisivujen alaosassa olevaa linkkiä ”paiväkerhoilmoittautuminen” ja pääset hakemuslomakkeeseen.

Kyselyihin vastaa vastaava lastenohjaaja Minna Toivonen, minna.toivonen@evl.fi, 0400 143 242

 

Hakulomakkeet

« Uutislistaukseen