Lapset hoitoon ja puoliso kainaloon!

8.8.2019 10.29

Ilta teille kahdelle hannan kuva_M.jpg

Hei vanhempi! Kiinnostaisiko lapsivapaa parituntinen? Seurakunta tarjoaa tänä syksynä mahdollisuuden viettää parisuhdeaikaa noin kerran kuukaudessa niin keskustassa kuin alueseurakunnissakin. Mikkelissä ensimmäinen Ilta teille kahdelle järjestetään 5.9. Teillä vanhemmilla on mahdollisuus käydä yhdessä harrastamassa, iltakävelyllä tai vain nauttia toistenne seurasta samalla kun lapset ovat hoidossa.

Miksi seurakunta tarjoaa tällaista? - Haluamme tukea perheitä ja pariskuntia antamalla mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä arjen keskellä. Varsinkin, kun kaikilla ei ole isovanhempia tai muuta tukiverkostoa lähellä, kertoo seurakunnan vastaava lastenohjaaja Minna Toivonen.

Toivonen kertoo, että idea avun tarjoamiseen tuli seurakunnan avioparityöhön osallistuneilta pariskunnilta. Ilta teille -kahdelle tapahtumat ovat uusi kokeilu seurakunnan kasvatuksessa. Lapset ilmoitetaan hoitoon tapahtumailmoittautumisen yhteydessä.

Mitä lapset sitten touhuavat, kun vanhemmat ovat keskenään? - Lapset saavat touhuta monenlaista oman ikänsä mukaan. Voi leikkiä vapaasti, pelata lautapelejä tai vaikka askarrella. Hoitoon ovat tervetulleita kaikki lapset 1 vuotta täyttäneistä alakouluikäisiin, kertoo Toivonen.

Lastenhoito 1 v. täyttäneille järjestetään Mikkelin srk-keskuksella sekä alueseurakunnissa. Hoitoa tarjotaan klo 17.30-19.30 välisenä aikana. Ilmoittautuminen alkaa viikkoa ennen tapahtumaa seurakunnan kotisivulla mikkelintuomiokirkkoseurakunta.fi. Ilmoittautumislinkki aukeaa tapahtumaa edeltävänä torstaina klo 8 ja ilmoittautumisaikaa on seuraavan viikon tiistaihin saakka.

Mikkelin seurakuntakeskuksen Kuuttitupa, Savilahdenkatu 20. To 5.9., 3.10., 7.11. ja 12.12.
Anttolan seurakuntatalo, Mikkelintie 31. To 19.9.
Ristiinan seurakuntakeskus, Kissalammentie 3. To 17.10.
Haukivuoren seurakuntatalo, Keskustie 53. To 14.11.
Otavan seurakuntatalo, Puulantie 21. To 12.12.

Lisätietoja Minna Toivoselta 0400 143 242, minna.toivonen@evl.fi