Asunnottomien yötä vietetään jälleen 17.10.

7.10.2019 09.00

Miehen tyhjät saappaat ja muki metsässä

YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi vietetään vuosittain 17. lokakuuta. Suomessa päivää on vietetty perinteisesti Asunnottomien yön merkeissä.

Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Mikkelissä asunnottomat kutsutaan nyt toista kertaa tuomiokirkon kryptaan syömään, seurustelemaan ja nukkumaan. Tänä vuonna Asunnottomien yön teema on ”Varjojen naiset”. Teemalla halutaan nostaa erityisesti esiin asunnottomat naiset.

Jokainen mikkeliläinen voi halutessaan auttaa vähäosaisia lahjoittamalla lämpimiä vaatteita ja hygieniatuotteita (terveyssiteitä, shampoota, saippuaa, hammasharjoja, hammastahnaa, alusasuja). Lahjoituksia otetaan vastaan toimintakeskus Veturissa (Vuorikatu 23) 14 .– 16.10. klo 8 - 18 välisenä aikana.

Lisäksi Mikkelin Prismassa on mahdollisuus lahjoittaa hygieniatuotteita 9.-16.10. välisenä aikana. Ostetut tuotteet voi jättää Prisman neuvonnassa sitä varten varattuun laatikkoon.

Tapahtuma alkaa kello 18. Illan aikana luvassa makkaranpaistoa kirkon pihassa kello 19-22. Kryptassa tarjolla kahvia, teetä ja voileipiä. Tapahtumassa esiintyy Sosped-säätiön Kulttuuripaja Kajo.

Kryptassa jaetaan myös lahjoitettuja hygieniatarvikkeita ja vaatteita tarvitseville. Toimintakeskus Veturissa, osoitteessa Vuorikatu 23, on mahdollisuus peseytymiseen kello 18-20 välisenä aikana.

Myös Ohjaamo Olkkarilla on avoimet ovet ja Asumisen ilta torstaina 17.10. klo 16-18. Illassa on mahdollista tulla juttelemaan rahankäytöstä ja tuista sekä oman kodin ylläpitämisestä.