Uudenlaista hartauselämää tuomiokirkon kryptassa

3.11.2019 19.00

Kynttilöitä palamassa pimeässä.

Mikkelin tuomiokirkon kryptassa aloitellaan uudenlaista hartauselämää Turvapaikka -hartauksien merkeissä marraskuun 10. päivä.

Hartauden pyrkimyksenä on luoda tuomiokirkon kryptaan turvallinen tila, johon kuka tahansa jollakin tavalla väheksytyksi, kiusatuksi tullut tai hengellistä väkivaltaa kokenut voi osallistua turvallisin mielin.

Turvapaikka -hartaudessa jätetään viikon huolet taakse ja suunnataan uuteen viikkoon rauhoittuneena. Hartaudessa lauletaan aina samat virret ja joitakin yksinkertaisia rukouslauluja. Hartauden kaava on joka kerta miltei sama, eikä kontaktia toisiin hartaudessa oleviin tarvitse ottaa. Hartauden keskipisteenä ei ole pappi ja papin sanomiset. Vuorossa oleva pappi tai muu vapaaehtoinen vain johdattelee tilaisuuden kulkua. Riittää, että tulet hartauden sellaisena kuin olet, omana itsenäsi huolinesi ja murheinesi.

Hartauden rakenteessa huomioidaan uuden aloittamisen mahdollisuus, lupa olla oma itsensä ja se, että Jumalan armo kuuluu jokaiselle ihmiselle.

Turvapaikkaillat tuomiokirkon kryptassa 10.11., 24.11. sekä 22.12. klo 17.