Pastori Sari Martikainen Mikkelin torilla

Papit ja diakoniatyöntekijät jalkautuvat ihmisten pariin

15.6.2020 11.31 Sari Martikainen toripappina kesällä 2019

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kaikki 17 seurakuntatyössä olevaa pappia jalkautuvat kesäksi ihmisten pariin. Lisäksi diakoniatyö järjestää pop up-kahviloita.

Joka viikko papit liikkuvat ainakin yhden päivän ajan ihmisten parissa. Mikkeli on alueeltaan laaja, joten pappeja tullaan näkemään torin lisäksi kaikissa alueseurakunnissa (Haukivuori, Anttola, Ristiina, Suomenniemi ja Savilahti) sekä keskustan eri asuinalueilla. Osa papeista osallistuu myös diakonityön järjestämisiin pop-up -kahviloihin.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan papit ovat päivystäneet Mikkelin torilla kesätorstaisin vuodesta 2009 lähtien. Tämä vuosi tuo muutoksen yli kymmenen vuoden käytäntöön. Tänä kesänä papeilla ei ole kiinteää päivää ja kellonaikaa. Seurakuntalaiset ovat useasti toivoneet, että työntekijöiden pitäisi tulla ihmisten pariin. Kevään koronakriisi on muuttanut kirkonkin toimintaa sinne missä ihmiset ovat.