#minunkirkkoni

Seurakuntavaalien tunnus vuonna 2018 on #minunkirkkoni. Tunnukseen sisältyy viisi teemaa ja tarkoituksena on tuoda kirkko lähelle, kysyä millainen on juuri sinun kirkkosi ja miten sen henkilökohtaisesti koet. Löydät tunnuksen teemat alempaa tältä sivulta.

Podcastit

Pääset kuuntelemaan Kirkon viestinnän tuottamaa podcast-sarjaa, jossa keskustellaan kiperistä aiheista ja voit osallistua keskusteluun erillisen keskustelualueen kautta.

Voiko olla kristitty, jos ei usko?

Uskallatko kohdata kuoleman?

Ilmastonmuutos ahdistaa. Onko meillä syytä toivoon?

Vaaliteemat

Minun kirkkoni uskoo

Ilman uskoa ei ole mitään. Se on henkilökohtaista ja universaalia, samalla omaa ja yhteistä. Luottamusta siihen, että on jotain suurempaa, joka kantaa. Kun maailma ympärillä muuttuu, kirkko antaa turvaa. Kuuntelee ja auttaa, vaikka oma usko horjuisikin.

Mihin sinä uskot? Minkälainen on sinun kirkkosi?

Minun kirkkoni toivoo

Toivo antaa voimia. Auttaa uskomaan parempaan, oikeudenmukaisempaan maailmaan ja siihen, ettei
 kaikki pääty kuolemaan. Toivo kannattelee huomiseen ja antaa lohtua. Ristii kädet ja rauhoittaa. Toivoa on, aina.

Mitä sinä toivot? Rukous ei nyt riitä.

Minun kirkkoni rakastaa

Kaiken se kestää, kaiken se uskoo. Tuo mukanaan onnen ja luottamuksen, mutta myös surun ja luopumisen. Rakkaus suurempaan ja iankaikkiseen tuo toivoa. Se on kärsivän maailman muutosvoima, koskettaa syvältä ja nostaa korkealle.

Jokaisella on oikeus rakastaa ja tulla rakastetuksi. Minkälainen on sinun kirkkosi?

Minun kirkkoni on lähellä

Kirkko on mäellä ja korttelin takana. Mukana ilossa ja surussa, syntymässä ja kuolemassa. Pyhänä ja arkena, juhlassa ja leipäjonossa. Mobiilissa ja netissä – mukana elämässä.

Missä sinun kirkkosi on? Miten se toimii, mihin se panostaa?

Minun kirkkoni uudistuu

Maailma muuttuu ja me sen mukana. Ja sitten on kirkko. Mihin suuntaan haluaisit sitä muuttaa? Kirkko kuuntelee kaikkia, mutta vain toimimalla voit vaikuttaa sen tulevaisuuteen.

Minkälainen on sinun seurakuntasi?