Kuka voi äänestää

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, jäsenyys riittää.

Kirkkoon liittyminen

Saat äänestysoikeuden omassa seurakunnassasi, kun kirkkoon liittymisesi on rekisteröity 15.8. mennessä. Liity kirkkoon -verkkopalvelun kautta voit liittyä kirkkoon helposti ja tietoturvallisesti. Kirjautumalla palveluun pankkitunnuksilla valtaosa tarvittavista tiedoista saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä.

Äänestysikäraja

Seurakuntavaalit ovat valtakunnalliset vaalit joissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus. Saat äänestää jos olet vaalipäivään 18.11.2018 mennessä täyttänyt 16 vuotta. Käytä ääntäsi – sillä on merkitystä! Päätöksentekijöiden keski-ikä on korkea ja joukkoon kaivattaisiin mukaan nuorempiakin mukaan päätöksentekoon.