Kansainvälinen diakonia

Kansainvälinen diakonia on työtä maailman köyhimpien ihmisten auttamiseksi. Kansainvälisen diakonian osa-alueet ovat:

Diakoniakasvatus: esimerkiksi rippikouluissa ja kouluissa jaetaan tietoa ja rohkaistaan kantamaan vastuuta myös kaukana olevista lähimmäisistämme.

Yhteisvastuukeräys on Kirkon suurkeräys, joka nostaa vuosittain esille kotimaassa sekä kehitysmaassa olevan keräyskohteen.

Vastuuviikko on Suomen kaikkien kirkkojen ja monien kristillisten järjestöjen ihmisoikeuskampanja, jossa kirkot toimivat oikeudenmukaisemman maailman puolesta.

Seurakunnat toteuttavat kansainvälistä diakoniaa yhdessä Kirkon Ulkomaanavun kanssa.

Mikkelissä toimii myös Naisten Pankin aluesolu. Naisten Pankki on vapaaehtoisyhteisö, joka kerää lahjoituksia kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämiseksi kestävän kehityksen periaattein. Naisten Pankki Mikkelin toiminnasta saa lisätietoa diakonissa Mari Ylöseltä p. 0400 143 232, mari.ylonen@evl.fi. Tietoa löytyy myös Facebookista (linkki alla).

Kansainvälisen diakonian vastuuhenkilö

diakoni Eeva-Liisa Finne puh. 0400 143668