Kun tarvitset tukea

Seurakunnan diakonian tehtävänä on huolehtia, että hädän keskellä on ihminen vierellä.

Kun elämä koettelee, ei välttämättä ole voimavaroja hakea itse apua tai ottaa selvää oikeuksistaan. Seurakunnan diakoniatyöntekijät ovat olemassa sinua varten ja auttavat eteenpäin, olipa tarpeesi henkinen, hengellinen, aineellinen tai sosiaalinen. Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia ja ne on tarkoitettu kaikenikäisille. Älä jää huoliesi kanssa yksin!

Äkillisten kriisien lisäksi diakoniatyö on lähellä arjen haasteissa ja tarjoaa toimintaa eri ryhmille kerhojen, leirien ja retkien merkeissä. Toimintaa järjestetään esimerkiksi lapsiperheille, työttömille, vanhuksille, omaishoitajille, omaisensa menettäneille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä eri vammaisryhmille.

Ota yhteyttä netin kautta

Alla olevalla yhteydenottolomakkeella saat varattua keskusteluyhteyden Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyöntekijään.

Palvelemme Mikkelissä asuvia. Ohjaamme tarpeen mukaan oikeaan paikkaan saamaan apua.

Valitse, mikä yhteydenottomuoto on sinulle helpoin ja luontevin.

Diakonian yhteydenottolomake

Tuomiokirkkoseurakunnan kullakin alueella (Anttola, Haukivuori, Ristiina, Ristimäki, Savilahti, Suomenniemi) on yksi tai useampi diakoniatyöntekijä. He ovat juuri sinua varten.

Taloudellisen auttamisen asioissa ota yhteyttä oman alueesi diakoniatoimistoon:

Ristimäen ja Savilahden diakoniatoimisto
Seurakuntakeskus, Savilahdenkatu 20, 3.krs
Ajanvaraus avustusvastaanotolle,
leiri- ja retki-ilmoittautumiset sekä neuvonta
puh. 0400 143 250 ma, ti ja pe klo 9-11

Anttolan diakoniatoimisto
p. 0400 143 258

Haukivuoren diakoniatoimisto

Ristiinan diakoniatoimisto
p. 0400 143 668 tai 0400 143 452
ma klo 11-13 ajanvarauksella

Suomenniemen diakoniatoimisto
p. 0400 143 722

Johtava diakoniatyöntekijä
p.0400 143419

Tutustu diakonian ryhmiin sekä ajankohtaisiin tapahtumiin.

Diakonian erityisvastuualueet

Diakoniatyön erityisvastuualueisiin kuuluvat: diakoninen perhetyö, kansainvälinen diakonia, omaishoitotyö, vammaistyö, vanhustyö, mielenterveystyö, työ työttömien parissa sekä vapaaehtoistoiminta.