Häät

”Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä.” (1. Kor. 13:4)

Avioliitto on yhdessä kasvamista sekä aurinkoisina että pilvisempinäkin päivinä. Kirkollinen vihkiminen on pyhä toimitus, jossa pyydetään liitolle Jumalan siunausta. Juhlahetki voi olla pienimuotoinen tilaisuus, jossa on papin ja vihkiparin lisäksi kaksi todistajaa tai läsnä voi olla koko suku ja ystävät. Mikkelin tuomiokirkossa järjestetään myös kerran vuodessa keväisin Helposti naimisiin- tapahtuma, josta voi kysyä tarkemmin tietoa kirkkoherranvirastosta.

Vihkipaikasta, -ajasta, papista ja kanttorista sovitaan kirkkoherranviraston kanssa, p. 0400 143 282.

Jos vihkimiseen on pidempi aika, papin ja kanttorin nimi voidaan ilmoittaa vasta lähempänä toimitusta. Vihkitoimitusta edeltää avioliiton esteiden tutkinta, jonka hoitaa Kouvolan aluekeskusrekisteri. Esteiden tutkinnan voi laittaa vireille sähköisessä asiointipalvelussa tai käymällä Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherranvirastossa (Savilahdenkatu 20). Lisää esteidentutkinnasta voi kysyä p. 040 849 2611, 040 7140 554.

Kirkollinen vihkiminen on luonteeltaan seurakunnan jumalanpalvelus, joka etenee papin johdolla. Toimituksessa käytetään siihen sopivaa musiikkia. Vihkipari sopii kanttorin kanssa häämusiikista etukäteen. Tutustu häämusiikkiin.

Tietoa uudesta etu- ja sukunimilaista, joka astui voimaan 1.1.2019

naimisiinkirkossa.fi